Bucharest RUNNING CLUB anunţă că peste 14.000 de participanţi din peste 60 de ţări au participat la cea de-a cincea ediţie a OMV Petrom Semimaratonul Bucureşti, competiţie organizată de Bucharest Running Club (BRC).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Învingătorul semimaratonului de 21,097 km a fost kenyanul Birech Cosmas Jairus Kipchoge cronometrat cu 01:02:30, urmat de către conaţionalii săi Makau Nicholas Mulinge cu timpul 01:02:52 pe locul doi şi Kemoi Daniel pe locul trei cu 01:03:06. La proba semimaraton femei categoria internaţională, Arissi Dire Tune din Etiopia a câştigat primul loc, terminând cursa în 01:13:24.

La Cursa individuală Volkswagen 10,5 km, câştigători au fost românii George Preda, cu timpul 00:33:50 la masculin şi Denisa Dragomir, cu timpul 00:39:41, la feminin. Cursa Ştafetă Vodafone a fost caştigată de echipele din România, Sporter Run şi Team 1 - echipa formată din Alexandru Corneschi, Ionuţ Zaizan şi Marius Ionescu, acesta din urmă fiind atletul care va reprezenta România la Jocurile Olimpice de la Rio. Cursa Populară Mega Image a fost câştigată de Florin Anghel şi Florentina Buga, iar pentru prima dată la Semimaratonul Bucureşti a avut loc Cursa Adolescenţilor, câştigată de către Filip Ţuţu la băieţi şi de Gabriela Caraiani la proba de fete.

Alături de alergătorii amatori şi profesionişti au luat startul la curse personalităţi ale vieţii sociale şi ale sportului românesc şi din străinatate, alergând pentru una dintre cauzele OPBHM 2016: campioana olimpică, gimnasta Andreea Răducan, de personalităţi TV - Sonia Argint Ionescu, Daniel Osmanovici, Dragoş Bucurenci, Carmen Brumă şi de bloggerul sportiv Radu Restivan.

Noutatea acestei ediţii a fost reprezentată de prezenţa unui echipaj de 8+1 alcătuit din campioane olimpice - Viorica Susanu, Doina Ignat, Georgeta Andrunache, Veronica Cochela, Elena Georgescu, Camelia Macoviciuc, Camelia Lupaşcu, Laura Oprea şi Mădălina Bereş care au luat startul cursei de 10 km, a căror participare la eveniment este unică pentru istoria maratoanelor din întreaga lume.

Federaţia Română de Atletism a organizat în premieră la OMV Petrom Semimaratonul Bucureşti, Campionatul Naţional de Semimaraton, Seniori, Tineret şi Juniori, masculin şi feminin.

În acest an, pe lângă deja binecunoscutul serviciu “Volkswagen te fotografiază” - soluţia foto disponibilă pentru toţi alergătorii cursei 10 km individual VW, Ursus a fotografiat alergătorii care participă la Cursa Populară Mega Image, iar Caroli i-a fotografiat pe participanţii care au fost prezenţi la încălzirea de sâmbătă, 14 mai în Piaţa Constituţiei. Alergătorii care au participat la aceste probe şi momente din cadrul Semimaratonului Bucureşti trebuie să intre pe www.bucuresti21km.ro pentru descărcarea aplicaţiei şi pentru primirea albumelor foto personalizate pe contul propriu de Facebook.

Ajuns la cea de-a cincea ediţie, “ONG Challenge” a fost provocarea adresată celor 15 cauze partenere ale OMV Petrom Semimaratonul Bucureşti precum şi tuturor alergătorilor care au avut ocazia să voteze cel mai bine gestionat punct de hidratare şi /sau punct de animaţie întâlnit pe traseu. Pe toată durata desfăşurării curselor, pe traseu au fost amenajate 12 puncte de hidratare şi de divertisment, pentru a încuraja alergătorii, aceştia având posibilitatea de a vota ONG-ul care a venit cel mai mult în sprjinul lor.

Pentru că „Bucharest Running Club premier events” sunt o sărbătoare a capitalei şi a ţării, atât pe traseu cât şi în Piaţa Constituţiei au fost organizate concerte la care au luat parte artişti de la Roton.

Evenimentul a fost  transmis în direct pe site-ul propriu www.bucuresti21km.ro/live şi pe pagina de Facebook www.facebook.com/Bucharest21km/, cu sprijinul Vodafone, Partener Comunicaţii. Pe lângă vizualizarea imaginilor de start/sosire şi premiere, spectatorii au putut afla informaţii despre ceea ce se întâmplă pe traseu,  despre cauzele sociale pentru care se aleargă şi despre personalităţile prezente în studioul mobil amenajat în Piaţa Constituţiei.

Au fost oferite 50 de premii în bani, în valoare totală de 30.000 de euro precum şi sute de premii în produse oferite de sponsorii şi partenerii evenimentului. La punctele de hidratare şi împrospătare s-au consumat 38.500 de litri de apă Izvorul Minunilor, 4.800 de litri de bautura energizantă Isostar şi 4 tone de fructe oferite de Mega Image.

Evenimentul a necesitat munca a peste 600 de persoane care au lucrat la Sport Expo între 14 şi 15  mai, pe traseul competitiei cât şi in perioada premergătoare evenimentului. Majoritatea au fost voluntari care s-au înscris pe platforma www.voluntarinsport.ro a BRC, alaturi de arbitri şi antrenori ai Federaţiei Române de Atletism Au contribuit de asemenea la organizare peste 200 de angajaţi din instituţii şi administraţie publică:Jandarmeria, Poliţia Comunitară, Poliţia Rutieră, Administraţia Străzilor, Direcţia Învăţământ din cadrul Primariei Capitalei, ISU, Ministerul de Interne, SMURD.

Companiile care au sprijinit cea de-a cincea ediţie a evenimentului OMV Petrom Semimaratonul Bucureşti au fost: OMV Petrom – partenerul oficial care dă şi numele evenimentului, Volkswagen - sponsor gold şi maşina oficială, adidas – sponsor tehnic, Vodafone – sponsor Şafetă şi partener comunicaţii, Mega Image - sponsor Cursa Populară, McDonalds - sponsor Cursa Copiilor,  Izvorul Minunilor – apa oficială, Ursus - berea oficială, Caroli, Isostar – energizantul oficial, Hotel Athénée Palace HiltonCity Grill-Hanu Berarilor, Accenture, World Class, Repower, Global Relocation Services, media TRUST. Partenerii instituţionali sunt Federaţia Română de Atletism, Primăria Municipiului Bucureşti, Ministerului Tineretului şi Sportului, Comitetul Olimpic şi Sportiv Român, AIMS. ONG-urile asociate şi recomandate pentru ediţia din acest an a OMV Petrom Semimaratonul Bucureşti sunt: Hope and Homes for Children, HOSPICE Casa Speranţei, Fundaţia Olimpică Română, WWF-Team Panda România, Light into Europe, United Way, Viitor Plus, Little People, Asociaţia pentru Intervenţie Terapeutică în Autism (A.I.T.A.), Let’s do it Romania!, SOS Infertilitatea, Fundaţia Star Storage, Organizaţia Suedeză pentru Ajutor Reciproc, Hand 2 Hand, Concordia, Fundaţia pentru Dezvoltarea Popoarelor, Special Olympics, Ajungem Mari, Fundaţia Inocenţi, Fundaţia Renaşterea, Fundaţia Aura Ion, Salvaţi Copiii, Crucea Roşie Sector 1, Pachamama România, Fundaţia Policlinici Sociale Regina Maria, Ro Club Marathon, Integrated Consulting Group.

Evenimentele au beneficiat de promovare radio, tv, print şi online cu sprijinul partenerilor media la TV City, TVR, Europa FM, Itsy Bitsy, National TV, N24, Gazeta Sporturilor, In Your Pocket, Men’s Health,Casa Lux, Femeia, National Geographic, Sănătatea de azi, BRAVO Girl, Running Mag, , 4run.ro, News.ro şi Disney Channel.

DESPRE BUCHAREST RUNNING CLUB (BRC)

Bucharest RUNNING CLUB este organizatorul celor mai mari competiţii de alergare stradală şi sport de masă din România. Începând cu anul 2008, Bucureştiul a fost inclus în circuitul internaţional al maratoanelor, alăturându-se celorlalte capitale europene care găzduiesc anual astfel de competiţii. În calendarul de evenimente Bucharest RUNNING CLUB din acest an, pe lângă OMV Petrom Bucharest Half Marathon din 14-15 mai, şi cea de-a noua ediţie a Raiffeisen Bank Bucharest Marathon ce se va desfăşura în perioada 3-4 octombrie s-a adăugat şi prima ediţie a Uniqa Asigurări 10K& Family Run, ce a avut loc pe 3 aprilie. Competiţiile Bucharest RUNNING CLUB sunt acreditate şi înscrise în calendarul internaţional al AIMS (Asociaţia Internaţională a Maratoanelor şi Semimaratoanelor). BRC a dezvoltat în România modelul asocierii competiţiilor de alergare şi sport de masă cu o cauză socială, umanitară sau ecologică iar în prezent sunt peste 20 cauze partenere ale evenimentelor. Acestea cumulează fonduri de 50.000 -100.000 euro anual pentru proiectele comunitare, sociale, educaţionale, ecologice prezentate.  BRC a fost primul ONG care a demarat o platformă de voluntariat sportiv în Romania  - www.voluntarinsport.ro iar în prezent colaborează cu peste 1.000 voluntari activi care se implică în proiecte şi evenimente sportive. BRC organizează competiţii proprii dar şi evenimente de sport de masă pentru companii şi ONG-uri. De la înfiinţare, BRC a organizat peste 100 de evenimente de alergare, mişcare în aer liber, sport de masă, voluntariat, educaţie, comunicare, dezvoltare comunitară.

Site-urile oficiale ale Bucharest Running Club sunt: www.bucuresti10km.ro, www.bucuresti21km.ro, www.bucuresti-maraton.rowww.voluntarinsport.ro, www.abrc.ro.

FB/ Bucharest10km; Bucharest21km; BucharestMarathon;  #RunInBucharest

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.