Preţurile solicitate pentru locuinţele noi din Bucureşti au crescut cu până la 10-20% în semestrul I 2017. Pe piaţă sunt aşteptate să apară peste 100.000 de locuinţe noi de vânzare, dintre care jumătate provin de la top 15 dezvoltatori, conform unei analize Directimo.ro, portalul cu ansambluri rezidenţiale noi documentate direct de la sursă. Analiza Directimo a inclus un număr de peste 300 de ansambluri rezidenţiale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

După o perioadă de aproximativ 5 ani de stabilizare şi creşteri moderate, s-au înregistrat majorări ale preţurilor similare cu cele din perioada de boom imobiliar.

”În primul semestru al anului 2017 am observat o creştere medie de 10-20% a preţurilor solicitate, în special în zonele de centru, nord şi vest. Principalul motiv al creşterii preţurilor este determinat de oferta redusă disponibilă efectiv pe piaţă, din cauza dificultăţilor întâmpinate de dezvoltatori pentru obţinerea autorizaţiilor.” spune Matei Maloş, co-fondator Directimo.

Oferta de locuinţe noi în stadiu de proiect vine să răspundă cererii în creştere stimulată atât de facilităţi fiscale, cât şi de finanţare.

Cei mai mari 15 dezvoltatori au în plan să construiască 54.450 de apartamente în Capitală dintr-un total estimat de peste 100.000 de locuinţe noi aşteptate să apară pe piaţă în următorii ani.

Top 15 dezvoltatori reprezintă un clasament reflectat de numărul total de unităţi aflat în dezvoltare şi este dominat de dezvoltatorii români cu 24.950 de apartamente. Analiza nu punctează valoarea de piaţă a proiectelor, ci numai dimensiunea ansamblurilor rezidenţiale.

Aceştia au acumulat experienţă faţă de anii anteriori şi au reuşit să găsească formule de success pentru asociere. Un exemplu este cel realizat pentru ansamblul Metalurgiei Residence, cel mai important proiect din zona de Sud.

Un clasament separat, pe segmentul premium şi luxury, este dominat detaşat tot de dezvoltatori români. One United dezvoltă aproximativ 1.000 de apartamente în 7 proiecte în diferite stadii, utilizând o structură sofisticată de finanţare, preponderent prin investitori privaţi.

Cele 54.450 de apartamente sunt distribuite în 22 de ansambluri rezidenţiale. Dintre acestea 2.900 de apartamente sunt în zona de Est, 11.000 de apartamente în Sud, iar cele mai multe sunt disponibile în Vestul şi Nordul Capitalei. Astfel zona de centru-vest şi nord cumulează restul de 40.600 de locuinţe.

Poziţionarea proiectelor rezidenţiale reconfirmă trendul adoptat de către dezvoltatori de a construi în apropierea clădirilor de birouri, care sunt de asemenea concentrate în zona de Nord şi Vest. 

***

Directimo.ro documentează şi listează gratuit ansamblurile rezidenţiale direct de la sursă şi prezintă oferta actualizată disponibilă pe piaţă, pentru o căutare eficientă.

 

Echipa Directimo are o experienţă de peste 10 ani în domeniul imobiliar - magazinuldecase.ro, primul site de imobiliare tip for sale by owner, achiziţionat în anul 2010 de compania Sanoma (conceptul a fost modificat ulterior) şi  HomeFinders, prima agenţie locală de reprezentare a cumpărătorului - şi dezvoltă un model inovator de cumpărare a locuinţelor.  În luna mai 2008 a prezentat o analiză a pieţei rezidenţiale în care a subliniat iminenta scădere a preţurilor cauzată de modificările apărute la nivelul raportului cerere-ofertă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.