Profesionistii in cosmetica au descoperit, de-a lungul vremii, o multime de tehnici de machiaj ce deservesc in ritualul de infrumusetare si ascunderea semnelor mai putin estetice. Desigur, nu a fost omisa nici evidentierea trasaturilor care merita pe deplin a fi puse in prim plan. Din nefericire insa, lipsa abilitatilor necesare si a produselor profesionale reprezinta reteta unui machiaj al carui rezultat este contrar asteptarilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cel mai nedorit efect al unui make-up este acela de imbatranire a chipului, din cauza tehnicilor gresite utilizate in aplicarea produselor aferente. Expertii de renume international sunt de parere ca poti sa evidentiezi usor semnele de imbatranire, in incercarea de a le estompa.

Inainte de a incearca sa realizezi machiajul de zi cu zi, afla care sunt cele mai celebre tehnici folosite de make-up artisti profesionisti pentru ascunderea liniilor fine, a ridurilor si a altor dovezi care dezvaluie trecerea anilor. Descopera totodata si gama de produse cosmetice ieftine de la Pandera care sa te ajute sa obtii o imagine atragatoare care sa exprime vitalitate, prospetime si luminozitate.

Aplicarea unui strat cat mai fin de corector

Produsul corector este mereu la indemana pentru ascunderea oboselii si a cearcanelor, insa aplicarea unui strat prea gros are drept consecinta aparitia unor probleme de natura estetica. Este vorba despre evidentierea ridurilor fine din jurul ochilor, mai ales pe masura ce compozitia se usuca pe parcursul zilei.

Ideal ar fi sa folosesti un corector cu textura usoara, cremoasa sau spumoasa pe care sa il aplici incepand din coltul interior al ochiului pana la jumatatea pleoapei inferioare. Ulterior, cu ajutorul unui fond de ten continua sa acoperi cearcanele spre margini, intrucat acesta are o textura mai blanda, deci sunt sanse mai mici sa evidentieze ridurile fine.

Aplicarea machiajului abia dupa ce tenul a primit ingrijirea corespunzatoare

Pielea deshidratata constituie unul dintre factorii principali pentru care ridurile si liniile fine vor parea mai pronuntate, indeosebi in zona fruntii, a marginilor gurii si intre sprancene. Nu faci decat sa accentuezi toate aceste imperfectiuni atunci cand aplici fondul de ten, fardul de obraz si cel de pleoape direct pe tenul uscat.

In afara de consumul necesar de lichide pe zi este esential sa iti pregatesti pielea corespunzator, aplicand o crema hidratanta sau o baza de machiaj speciala care, dincolo de hidratare, determina aplicarea uniforma a produselor de machiaj. Pe timp de vara este indicat sa folosesti o crema cu factor de protectie solara.

Evitarea aplicarii rimelului pe genele inferioare

Aplicarea rimelului pe genele pleoapei inferioare atrage dupa sine accentuarea portiunii de sub ochi, asupra careia si-a pus amprenta trecerea timpului. Astfel, pentru a evita evidentierea cearcanelor foloseste un cleste de gene pentru a le da forma celor superioare, dupa care aplica 2 straturi consecutive de mascara.

Acolo unde se doreste un accent pe pleoapa inferioara, rimelul intr-o nuanta cat mai apropiata de cea a genelor este ideal pentru obtinerea unui efect cat se poate de natural.

Folosirea unui fond de ten cu putere de acoperire mica sau medie

Fondurile de ten cu putere mare de acoperire au o consistenta groasa si contin substante deshidratante precum zincul, unul dintre vinovatii principali ai evidentierii liniilor fine si a imperfectiunilor.

Tocmai acesta este motivul pentru care este de preferat sa optezi pentru un fond de ten cu o textura mai usoara aplicat deasupra unui strat de baza de machiaj cu silicon. Aceasta substanta este apreciata in mod deosebit pentru camuflarea ridurilor.

Folosirea conturului de buze potrivit

Conturul de buze, indiferent de forma sa, are rolul de a da un contur armonios buzelor, fiind in acelasi timp o barierea intre rujul aplicat pe buze si liniile fine de la marginile acestora. Pentru trasarea unor linii precise, creionul rezistent la apa este cel mai potrivit. Inainte de a ruja buzele, aplica putina pudra translucida peste creion, acesta fiind un truc care contribuie la rezistenta sa indelungata.

Folosirea unei palete de farduri mate

Orice lucru este scos mai tare in lumina pe un fundal lucios si va parea mai mare decat este de fapt in realitate. Acest efect vizual este valabil si in cazul machiajului, motiv pentru care este de dorit sa stai departe de fardurile de pleoape sidefat, satinat sau metalic.

Fardurile de pleoape mate, de la auriu pana la nude, vin la pachet cu avantajul intineririi chipului. Pentru unitate, proportie si senzatia unui look fresh si natural, aplica aceeasi culoare pe ambele pleoape.

Aplicarea unui pudre translucide pentru uniformizarea machiajului

O practica des intalnita in randul femeilor se refera la aplicarea, din abundenta, a pudrei mate pe toata suprafata fetei. Chiar daca acest produs este benefic pentru eliminarea luciului, el poate in acelasi timp sa puna in prim plan imperfectiunile tenului.

O pudra cu textura usoara si particule care reflecta lumina este eficienta in estomparea ridurilor fine, oferind totodata o imagine tinereasca.

Cu aceste sfaturi in minte, machiajul poate deveni din inamic un aliat al femeilor in lupta contra trecerii anilor. Cei interesati de produse cosmetice ieftine de la Pandera pot accesa pagina oficiala.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.