Wirquin România etichetează cu „Sigiliul Calităţii” produsele pentru care oferă o garanţie comercială de 10 ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Românii se confruntă, uneori, cu probleme legate de termenul de garanţie comercială, acel tip de garanţie acordat suplimentar faţă de garanţia legală, de doi ani, de către un producător. Această confuzie între garanţia legală şi cea comercială este datorată modificărilor în timp şi a instabilităţii unor producători sau vânzători ce schimbă acestă garanţie de la an la an.

De aceea, Wirquin România, parte a grupului internaţional Wirquin, producător de echipamente sanitare inovatoare, lansează etichetarea cu „Sigiliul Calităţii” ca semn cert al garanţiei comerciale, de până la 10 ani, pe care o oferă gratuit cumpărătorilor săi.

„Sigiliul Calităţii” s-a lansat în luna martie 2017 şi reprezintă o etichetare sub forma unui semn distinctiv, uşor recognoscibil, asemănător unei pecete.

“A respecta certificările ISO, adică acele certificări internaţionale de atestare a bunelor practici, înseamnă şi a respecta termenul de garanţie comercială, ceea ce tu, ca producător, ai promis clientului. Ne asumăm că un mecanism pentru rezervorul wc, de exemplu, are o durată de viaţă de 10 ani. Dacă se strică între timp, clientul se poate adresa comerciantului de la care l-a achiziţionat si problema va fi remediată.”, a declarat Mihai Popovici, director Vânzări şi Marketing pentru S-E Europei în cadrul Wirquin România.

Acest nou mod de etichetare suplimentară vine să ateste şi să garanteze perfomanţa şi durata lungă de folosinţă a produselor respectând integral certificările internaţionale ISO 9001 si ISO 14001 pe baza cărora acestea sunt concepute.

ISO 9001 este o certificare a calităţii procesului de producţie, iar certificarea ISO 14001 garantează că toate produsele sunt ecologice. Aceste certificări definesc toate produsele Wirquin Group, de la rezervoarele încastrate până la carcasele pentru acestea, mecanisme şi flotoare pentru wc, capace de toaletă, racorduri, sifoane pentru baie şi bucătărie, rigole de duş şi sifoane de pardoseală, accesoriile de duş sau alte accesorii pentru baie. 

„Când cumperi un produs nu este ceva neobişnuit pentru un vânzător să îţi propună şi o garanţie comercială. Aceasta a devenit foarte importantă mai ales pentru aparatele de uz casnic. Dacă ai cheltuit o grămadă de bani pentru achiziţionare, ai putea fi tentat de o garanţie comercială. De obicei aceasta costă suplimentar. Garanţia comercială reprezintă excepţia de la regulă şi este cea oferită de agentul economic şi aduce ceva în plus faţă de garanţia legală  de 2 ani (ceea ce nu prea se întâmplă în practică, unde garanţia legală este prezentată ca o garanţie comercială). Garanţia comercială poate avea orice durată doreşte producătorul şi orice conţinut, atât timp cât nu împiedică, nu restrânge, nu aduce atingere drepturilor consumatorilor la garanţia legală. Un tip de garanţie comercială este garanţia de 10 ani la produsele Wirquin, garanţie ce nu poate elimina garanţia legală de 2 ani.”,  a declarat Laura Pascu, purtător de cuvânt Centrul European al Consumatorilor România.

 

***

Wirquin România a apărut pe piaţa locală în anul 1999. Compania lansează „Sigiliul Calităţii” la aniversarea a 40 de ani de existenţă a grupului Wirquin. Grupul este prezent în 75 de ţări printre care Franţa, Marea Britanie, Rusia, România, China sau Africa de Sud şi are 1.400 de angajaţi. Wirquin Group lansează 15 noi produse din domeniul sanitar anual având în grijă să salveze consumul de apă, timp şi spaţiu. Compania Wirquin a fost înfiinţată în anul 1977, în Franţa, ca un business de familie cu misiunea de a îmbunătăţii confortul şi igiena în domeniul articolelor sanitare şi al accesoriilor pentru baie, toalete şi bucătării. Compania îşi direcţionează energia şi creativitatea pentru a furniza produse inovative ingenioase, cu design modern, uşor de instalat şi de folosit. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.