Activitatea fizică nu este chiar punctul tău forte? Ai vrea să lucrezi la corpul tău, însă ideea de sport te sperie? Acum e momentul să renunţi la mentalitatea care nu te lasă să evoluezi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Iată câteva moduri prin care să înveţi să agreezi sportul

  1. Nu te forţa, încearcă metoda „mini obiceiului”

O greşeală comună pe care începătorii în sport o fac, este să tragă foarte tare la început. Ei îşi setează un target înalt pe care ori îl ating cu greu, ori nu reuşesc şi astfel ajung la dezamăgire.

E posibil să fii entuziasmat prima oară şi să zici că vrei să faci cât mai mult, dar este recomandat să începi treptat, cu scopuri uşoare pe care să le poţi îndeplini rapid, care să-ţi ofere satisfacţie şi motivaţie. Ai auzit de „mini obiceiuri”? Sunt acţiuni pe care ţi le propui zi de zi şi care au o perioadă scurtă de desfăşurare. De ce? Pentru că atunci când îţi setezi 5 minute de citit în fiecare zi, de exemplu, îţi este foarte uşor să începi şi sunt slabe şansele să te opreşti doar la 5 minute.

Această este tot mai recomandată de oameni care spun că aşa au început rutine de succes. Aşadar, 15 minute de sport pe zi sunt mult mai bune decât 0 şi e foarte probabil să se transforme în mult mai multe cu cât te obişnuieşti.

  1. Încearcă mai multe tipuri de sport

Un motiv des întâlnit pe care îl au oamenii cărora nu le place sportul, este faptul că au încercat să facă iniţial o activitate dificilă şi neplăcută, iar apoi nu au mai vrut să încerce altceva.

Alţii spun că evită sportul pentru că li se pare plictisitor, însă ei nu au încercat activităţi interactive precum dansul sau mersul cu rolele. Pe lângă mişcare, mersul la sală sau la dans, te va face să interacţionezi cu alţi oameni şi te va învăţa o abilitate nouă.

  1. Fii perseverent!

E absolut normal ca la început de drum să fie greu, însă cu timpul devine mai uşor de suportat şi mai plăcut de exersat. Totul ţine în a nu renunţa şi a fi perseverent. Roadele muncii tale se vor vedea la un moment dat şi atunci îţi vei mulţumi pentru că ai continuat, chiar dacă simţeai că nu mai poţi. Nu-ţi spune din prima că este imposibil, e demoralizant şi neproductiv. De asemenea, îţi dă oportunitatea să te mişti în ritmul tău, într-un echipament corespunzător, creat special pentru nevoile fizicului tău. Optează pentru o pereche de încălţări uşoare care să te lase să te antrenezi corect! Dacă mai sunt şi în trend, cum sunt aceşti adidaşi de baschet originali pentru bărbaţi, te vei simţii încrezător şi gata de orice provocare.

S-a dovedit ştiinţific că foarte mulţi dintre oamenii care reuşesc să aibă succes într-un anumit domeniu, nu sunt oameni care au excelat din prima, ci oameni care au învăţat din greşeli şi din provocări, aceia care s-au ambiţionat. Sportul poate fi un test bun al rezistenţei tale.

Creează o rutină, Îţi va fi de mare ajutor să-ţi creezi o rutină de sport, atunci când ai deja programată o anumită activitate, ştii de la începutul zilei ce trebuie să faci.

Atunci când cunoşti câştigul, munca devine mai uşoară. Respectă aceste sfaturi şi nu uita să-ţi notezi progresul. Acest lucru te va ţine motivat! Aşadar, cu puţină organizare şi disciplină, sportul poate deveni parte din viaţa ta cotidiană. Beneficiile antrenamentului nu vor întârzia să apară, în special dacă eşti consistent şi respecţi şi un stil de viaţă sănătos.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.