Cu siguranta foarte multi romani au inceput sa lucreze in ultimul timp de acasa, fapt care necesita folosirea anumitor gadget-uri. Indiferent ca acestea sunt personale sau primite din partea angajatorului, trebuie sa le acorzi ingrijirea necesara ca ele sa nu se strice. Afla acum punctele slabe ale calculatorului tau!

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Iata care sunt obiceiurile pe care le faci gresit in apropierea laptopului tau! 

  1. Nu ţine laptopul în pat

Indiferent de motivul pentru care vrei sa folosesti laptopul in pat, acesta nu este cel mai indicat obicei si trebuie sa scapi de el cat mai curand. Pe langa faptul ca pozitia corpului este una incorecta si vei avea dureri musculare, calculatorul se va supraincalzi imediat. Acesta este principalul aspect care dauneaza duratei de viata a tuturor gadget-urilor. Cu toate astea, daca ai nevoie urgenta de el in acest spatiu, apeleaza la un suport dur, plat, pe care il poti gasi prin casa, sau la un ventilator extern (cooler). Astfel, vei putea pozitiona laptopul pe o suprafata rigida, ca ventilatorul lui sa nu fie acoperit si sufocat de asternuturile patului. Mai mult, evita sa il tii pe genunchi sau in poala, pentru ca exista anumite riscuri medicale la care poti fi expus. 

  1. Nu îl lăsa prea mult timp la încărcat

Pentru a lamuri cat mai bine acest aspect, trebuie sa stii cum functioneaza bateriile laptopurilor. In primul rand, acestea sunt de doua feluri: baterii cu litiu-ion si litiu-polymer. Prima nu necesita o ingrijire foarte mare si nu are nevoie de reincarcari ciclice constante, dar se deterioreaza indiferent daca este folosita sau nu. Ce-a de-a doua varianta este putin mai slaba si nu are putere atat de mare de incarcare. Ceea ce trebuie sa stii este ca niciunul dintre modelele de mai sus nu poate fi supraincarcat, datorita tehnologiei avansate pe care o au. De asemenea, descarcarea completa, atat de utilizata de romani, deterioreaza bateria. Daca vei folosi laptopul pentru un timp indelungat, atunci ii poti scoate bateria pentru ca ea sa nu se supraincalzeasca, insa, acest lucru nu este indicat de fiecare data. 

  1. Nu lua mesele în apropierea laptopului

Chiar daca foarte multe persoane lucreaza acum de acasa si obisnuiesc sa isi ia micul dejun, pranzul, etc. in timpul orelor de munca, langa laptop, acest lucru este o greseala imensa. Desi nu iti dai seama, majoritatea firimiturilor ajung sub tastatura si se depune murdarie. Acelasi lucru poate fi observat si in cazul scrumului de tigara. De aceea, curatarea de praf a laptopului este cruciala si trebuie facuta odata la sase luni. Mai mult, aceasta procedura este necesara oricarui gadget, pentru ca toate sunt expuse prafului si scamelor. Incearca sa tii laptopul departe de zona bucatariei si sa ai grija la mentenanta sa. 

Asadar, daca si tu faci aceste greseli, este momentul sa te opresti si sa ai mai multa grija de electronicele tale. Cu siguranta nu iti doresti ca acestea sa cedeze tocmai atunci cand ai mai mare nevoie de ele. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.