Ne place să deţinem bunuri noi şi cam tot ce este un trend. Uităm însă de faptul că o investiţie făcută doar de ochii lumii nu ne va aduce aceeaşi satisfacţie. Spre exemplu, în lumea aceasta a gadgeturilor este uşor să te pierzi. Te laşi atras de tot ce e nou şi de apariţiile recente ale unor versiune de smartphone. Ai însă nevoie de ele? Sau mai bine spus după ce criterii te axezi când alegi să investeşti într-un anumit tip de telefon?

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acest domeniu a împărţit mereu în tabere publicul. Dacă citeşti stiri telefoane te laşi convins de funcţionalitatea unui smartphone, însă în practică s-ar putea să nu simţi că ţi se potriveşte. Iată un top al aspectelor esenţiale atunci când îţi alegi telefonul.

# Ce îţi recomandă cei din domeniu

Indiferent pe cine ai întreba ce părere are despre telefonul X sau Y răspunsul va fi unul subiectiv şi se va limita la experienţele personale. Dacă vei căuta un ghid mai aprofundat trebuie să ştii că ar fi bine să ţii cont de aspecte precum:

  • Ce sistem de operare să aibă - Android, iOS? Depinde şi cu ce te-ai obişnuit până acum şi cât de mulţumit ai fost până acum de alegerea făcută. Unii spun că iOS este de fapt mai uşor de utilizat. Aşa să fie oare?
  • Smartphone sau telefon clasic? Greu de crezut că generaţia tânără îşi mai întoarce privirea spre telefoanele clasice. Poate doar dacă vorbim de seniori.
  • Cu un SIM sau două? Dacă ai nevoie să jonglezi cu două numere de contact, ar fi bine să cauţi smartphone-urile dual SIM.
  • Funcţionalitate - ce tipuri de aplicaţii ai nevoie, ce aşteptări ai, ce memorie să aibă. Să nu uităm că în zilele noastre un smartphone este pentru unii un stil de viaţă sau chiar un job. Vorbim de era bloggerilor, youtuberilor, de influenceri sau cei din marketing care îşi ţin la curent publicul cu ce fac zi de zi. Ai nevoie de memorie internă mare, să stochezi filme, videouri, shootinguri.
  • Camere - câte şi de ce capacitate.
  • Bateria. În mare parte orice utilizator va spune că îşi doreşte un telefon care se încarcă repede şi nu se descarcă la fel de repede. Cu nostalgie ne amintim de Nokia la acest capitol.

Şi nu în cele din urmă amintim despre display, cât mai lat, wide, claritate bună, cu gorilla glass de preferat, ca extra măsură de protecţie în cazul unui accident banal să vă cadă din mână.

# În realitate, la ce te uiţi de fapt

În realitate, oricine crede cu tărie că preţul face diferenţa. Dacă nu eşti genul de utilizator care gândeşte superficial şi mai degrabă caută validare socială, atunci te va interesa şi tehnic puţin. Vei găsi ştiri despre telefoane, review-uri şi destul de multe date concrete despre diverse tipuri de smartphone din pagina Androidro.ro.

În mod cert preţul este punctul final. La fel de importantă este şi marca. Sunt preferinţe diverse, unii asociază brandul cu o garanţie a calităţii. Adevărul este că prezintă ceva mai multă încredere acel brand ce are în spate şi o reţea de service-uri autorizate, nu-i aşa?

Preferaţi mereu produsele originale, sigilate, cu garanţii şi în mod ideal testaţi. Să nu credeţi că magazinele de nişă degeaba expun diverse smartphone-uri pentru oricine să le butoneze. Pentru că la fel că orice alt bun şi telefonul trebuie să vă reprezinte, să fie ceea ce trebuie pentru voi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.