Concertul maestrului Nicola Piovani “Italia în energia muzicii”, unul dintre cei mai mari pianişti, compozitori şi dirijori italieni a reprezentat un adevărat regal de muzică de cea mai bună calitate oferit publicului prezent în Sala Auditorium a Muzeului Naţional de Artă al României pe 26 iunie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

A fost unul dintre cele mai exclusiviste evenimente ale acestui sezon estival în capitală: 440 locuri, accesul doar pe bază de invitaţie, cocktail de întâmpinare, totul sold out deja cu multe zile înainte de data concertului.

Prezentatoarea evenimentului, renumita actriţă Mădălina Ghenea, a deschis concertul prezentând principalele sale momente. După introducere, Mădălina Ghenea l-a invitat pe scenă pe ES Ambasadorul Italiei la Bucureşti, Marco Giungi care a adresat salutări tuturor celor prezenţi. Evenimentul a fost organizat de Institutul Italian de cultură în colaborare cu Ambasada Italiei la Bucureşti, cu sprijinul Ducati Energia Romania.

În prima parte a concertului a avut loc recitalul cântăreţei Silvia Mezzanotte, fostă solistă a trupei italiene Matia Bazar, câştigătoare a Festivalului de la San Remo în 2002, una dintre cele mai apreciate voci ale panoramei muzicale italiene.

Silvia Mezzanotte a emoţionat publicul cu melodii faimoase precum Vacanze romane dar şi alte melodii din noul său spectacol Aspetta un attimo, 50 de minute de muzică de cea mai bună calitate pentru care a fost răsplătită cu numeroase aplauze.

La finalul recitalului Silviei Mezzanotte a avut loc pentru prima oară în România decernarea Premiului  “Leonardo The Immortal Light”, un premiu internaţional ce îşi propune comemorarea a 500 de ani de la moartea geniului italian Leonardo da Vinci, oferind recunoaştere “celor care cu geniul lor extraordinar au mers pe urmele mareului maestru”.

Societatea DUCATI ENERGIA Romania a primit premiul pentru Inginerie Energetică, premiu ridicat chiar de Preşedintele Ducati Energia, Guidalberto Guidi “pentru că a condus, cu hotărâre şi tenacitate, Grupul, fondat în 1926, spre afirmarea drept una dintre cele mai importante companii mondiale din sectorul său; capabil să facă faţă provocărilor, promovând cercetarea şi inovarea, concentrându-se mereu pe dezvoltarea energiei”.

Ducati Energia Romania este unul dintre principalii furnizori ai Enel Romania, acordând o atenţie deosebită eficienţei energetice, oferind o importantă contribuţie tehnologică şi productivă. În plus, Ducati Energia România acordă o atenţie deosebită calităţii şi siguranţei la locul de muncă, într-un moment de mare criză din cauza lipsei forţei de muncă în ţară, această sensibilitate faţă de siguranţa angajaţilor fiind una dintre valorile fundamentale ale societăţii. În noua aripă industrială a fabricii din România, mulţumită recentei investiţii de peste 1,5 milioane de euro, se produc condensatoare şi contoare inteligente, ce permit familiilor din România să conştientizeze şi să controleze comportamentele de consum. Ducati Energia Romania joacă un rol deosebit de important pentru economia regiunii Prahova, nu doar ca cifră de afaceri ci şi ca persoane angajate, asigurând peste 600 de locuri de muncă.

După înmânarea Premiului “Leonardo The Immortal Light” pentru Inginerie Energetică a urmat partea cea mai aşteptată a concertului.

Maestrul Nicola Piovani a intrat pe scenă însoţit de membrii orchestre sale. Sub titulatura “La musica e’ pericolosa”, parafrazare a cuvintelor celebrului Federico Fellini, cu care de altfel maestrul a colaborat, concertul lui Piovani a reprezentat o adevărată poveste muzicală, interpretată de instrumentele prezente pe scenă – pian, contrabas, percuţie, saxofon, clarinet, chitară, violoncel, acordeon. Muzica s-a îmbinat armonios cu imagini din filme celebre, pentru care Maestrul Piovani a realizat coloana sonoră: L’Intervista şi Ginger e Fred filmele regizate de Federico Fellini sau Speriamo che sia femmina şi Il Marchese del Grillo, filmele lui Mario Monicelli.  

O extraordinară călătorie în timp, punctată şi de povestirile lui Nicola Piovani înainte de fiecare melodie, care i-a emoţionat pe toţi invitaţii, fără excepţie.

La sfârşitul concertului, ES Ambasadorul Italiei la Bucureşti, Marco Giungi, a  fost cel care a înmânat cel de-al doilea premiu “Leonardo The Immortal Light 2019” pentru muzică, maestrului Nicola Piovani: „pentru că a reuşit să transforme muzica în poezie, însoţind publicul într-o călătorie cinematografică, prin compoziţiile sale magistrale, urmaş ai celor mai mari compozitori italieni”.

La final, Piovani a interpretat melodia faimoasă, câştigătoare a Premiului Oscar în 1999 pentru cea mai bună coloană sonoră a filmului “La Vita e’ bella”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.