Cu ocazia Zilei Mondiale a Oceanelor, Nestlé România şi Nestlé Bulgaria, au desfăşurat acţiuni de ecologizare de-a lungul Dunării şi la malul Mării Negre. Cei peste 400 de voluntari mobilizaţi au colectat peste 10 tone de deşeuri care au fost transmise către reciclare sau valorificare. Acţiunile fac parte din programul Nestlé Cares, lansat anul acesta cu scopul de a concentra proiectele de voluntariat ale companiei, cu impact asupra comunităţii si planetei şi de a încuraja la responsabilitate individuală şi colectivă privind mediul înconjurător.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acţiunea de ecologizare din România a avut loc la piciorul Podului Prieteniei din Giurgiu şi a fost desfăşurată în parteneriat cu Administraţia Naţională ,,Apele Române”, Garda Naţională de Mediu, Primăria Municipiului Giurgiu, ManagerdeMediu.ro şi Asociaţia Prietenii de lângă tine. Printre voluntarii care s-au alăturat iniţiativei Nestlé România se numără şi Lucian Mîndruţă, care a pornit pe bicicletă din Bucureşti până la Giurgiu, alături de comunitatea lui de voluntari.  

„Problema de mediu poate fi rezolvată doar printr-o abordare colectivă. În acest sens, Nestlé, la nivel global, a lansat Institute of Packaging Sciences, un centru de cercetare dedicat descoperirii şi dezvoltării unor soluţii de ambalare funcţionale, sigure şi ecologice, pentru ca până în 2025 să ne atingem obiectivul de a avea 100% ambalaje reciclabile sau reutilizabile. Totodată, continuăm să ne implicăm şi să investim local în cât mai multe acţiuni de educare şi ecologizare, pentru a încuraja românii să devină responsabili cu mediul şi împreună să asigurăm dezvoltarea durabilă a României,”  a declarat Leszek Wacirz, Country Manager Nestlé România.

Dincolo de acţiunea de ecologizare de la malul Dunării, Nestlé România, în parteneriat cu Fundaţia PRAIS, a derulat o campanie de educare a tinerilor pentru creşterea gradului de conştientizare a importanţei protecţiei mediului. Peste 2,500 de elevi din Bucureşti au aflat informaţii esenţiale despre importanţa protejării şi reducerii poluării apelor planetei.

Acţiunile de informare şi eforturile de ecologizare a malului Dunării şi a plajelor Mării Negre sunt cu atât mai importante cu cât la nivel global Organizaţia Naţiunilor Unite a semnalat că reducerea materialelor plastice de unică folosinţă este una dintre principalele problemele care trebuie gestionate prioritar, pentru a reduce impactul asupra mediului înconjurător pe termen lung.

Angajamentul Nestlé pe termen lung este de a proteja mediul înconjurător şi de a preveni eliminarea deşeurilor în mări, oceane şi căi navigabile, avand ca obiectiv pentru anul 2020 zero deşeuri depozitate la groapa de gunoi.

Iniţiativele globale Nestlé:

În 2017, Nestlé a luat o serie de măsuri pentru accelerarea progresului în vederea atingerii obiectivelor pentru anul 2030, ca parte a acţiunilor de îmbunătăţire a calităţii vieţii şi contribuţiei la un viitor mai bun. Printre acestea se numără consolidarea programului “Nestlé for Healthier Kids”, extinderea iniţiativei “Nestlé needs YOUth” şi dezvoltarea activităţilor de management sustenabil al performanţei de mediu.

Nestlé for Healthier Kids      

Programul „Nestlé for Healthier Kids” a fost creat pentru a uni toate eforturile Nestlé care susţin părinţii şi tutorii să crească copii mai sănătoşi, de la activităţi de cercetare şi formulare a produselor până la servicii de educaţie şi nutriţie inovatoare pentru un stil de viaţă sănătos. în România, aceste eforturi se regăsesc sub umbrela programului „Şi eu trăiesc sănătos - SETS”.

Nestlé needs YOUth

Ambiţia Nestlé în ceea ce priveşte iniţiativa globală de tineret „Nestlé needs YOUth” este să ajute 10 milioane de tineri din întreaga lume să aibă acces la oportunităţi de carieră până în anul 2030. Această iniţiativă globală combină şi coordonează toate activităţile care susţin tinerii din întreaga lume, inclusiv eforturile Alliance for YOUth.

Performanţa de mediu

Nestlé doreşte ca produsele sale să nu fie doar mai gustoase şi mai sănătoase, ci şi mai bune pentru mediu. Ambiţia Nestlé pentru anul 2030 este impact zero asupra mediului, apa fiind una dintre ariile prioritare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.