Nu este nevoie să ajungi într-o stare de stres, anxietate, depresie sau alte condiţii asemanatoare pentru a beneficia de ajutorul unui psihoterapeut sau a unui consilier profesionist. De multe ori cei care trec prin perioade dificile în viaţă aleg să se complacă în acestea pentru a nu lăsa celor din jur impresia că ar fi slabi sau că nu ar face faţă situaţiilor cu care se confruntă. Aceasta este prima greşeală pe care o fac cei mai mulţi şi prin care îşi pun în pericol sănătatea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Recomandarea specialiştilor PsihArt, unul dintre cele mai apreciate centre de psihologie din capitală, este de a beneficia de ajutorul unui expert ori de câte ori este nevoie, dar mai ales în situaţiile critice. Desigur, de preferat este ca aceste condiţii să fie preîntâmpinate şi soluţionate atunci când încă se află în stadiul incipient. În cadrul paginii PsihArt.ro sunt prezentate în detaliu toate informaţiile importante cu privire la serviciile de psihoterapie, precum si cele de consiliere, astfel ca cei interesaţi să se orienteze mai uşor spre ceea ce au nevoie.

Alegerea psihoterapeutului cel mai potrivit

Orice persoană trece la un moment dat printr-o perioadă emoţională mai dificilă, iar în astfel de clipe un ajutor de nădejde este esenţial. Nu orice psiholog Bucureşti este capabil să ofere rezultatele dorite celor ce le solicită serviciile, motiv pentru care fiecare trebuie să se orienteze atent după cel care îi poate furniza serviciile dorite.

Situaţiile în care o persoană, un cuplu sau o familie pot solicita ajutorul unui psiholog Bucuresti pot fi numeroase. Acestea depind de o serie de factori, precum mediul, relatia dintre aceştia, influenţa celor din jur, starea de sănătate, etc.

Iată câteva dintre întrebările pentru care ar trebui să primească răspuns toţi cei care pornesc în căutarea persoanei potrivite, înainte de a lua orice decizie:

Deţine psihologul autorizaţia necesară pentru a presta respectivele servicii?

În ţara noastră există o unitate care oferă celor ce urmează studii de specialitate drept de practică în domeniu. Aşadar, înainte de a solicita ajutorul unui psiholog Bucureşti, este important ca fiecare să se asigure că acesta deţine respectiva autorizaţie.

Oferă acesta confidenţialitatea atât de necesară?

Potrivit regulilor, trebuie să existe o relaţie de confidenţialitate între client şi psiholog. Atunci când cel cu care se colaborează nu poate garanta acest lucru, înseamnă că există şanse destul de mari ca funcţia pe care o are să nu fie decât o faţadă.

Care este starea pe care o transmite psihologul?

Este esenţial ca între cele două părţi să se creeze o legătură de încredere. Atunci când clientul se poate încrede în psiholog, acesta are mai multe şanse să rezolve problema cu care se confruntă decât în alte condiţii. Dacă se instalează încă de la început o stare de confort şi se conturează o relaţie de apropiere între cele două părţi, lucrurile vor evolua într-un ritm mai rapid şi condiţia persoanei în cauză ar fi supusă unui risc mult mai scăzut de a denatura.

Aplică terapeutul strategii eficiente pentru remedierea problemelor?

În cadrul primelor şedinţe, indiferent că este vorba despre consiliere individuală, de cuplu, de grup sau de familie, persoana însărcinată cu oferirea unor soluţii celor ce trec prin perioade dificile are datoria de a pune accent pe evaluarea şi testarea clientului. În acest mod, psihologul poate identifica principalele cauze pentru care respectivele persoane trec prin astfel de clipe grele. Cu cât persoanele în cauză beneficiază de o perspectivă cât mai clară asupra modului în care se vor desfăşura lucrurile, cu atât şedinţele viitoare vor fi mai eficiente şi roadele vor apărea mai rapid.

Oferă psihologul ales variante de contact în afara şedinţelor?

Nu orice centru oferă benficiarilor posibilitatea de a intra în contact cu experţii psihologi în afara şedinţelor plătite. Aşadar, informaţii despre disponibilitatea terapeutului sunt esenţiale, mai ales în cazul persoanelor care se confruntă cu situaţii critice. De preferat ar fi ca cei în cauză să se orienteze după cineva care îşi poate dedica timpul şi în aceste situaţii.

Indiferent de tipul de serviciu psihologic de care este nevoie, cei interesaţi au datoria de a se informa complet, atât în privinţa aspectelor pe care le vizează acesta, cât şi a preţului aferent acestora. Este bine ca raportul dintre calitatea serviciilor şi preţ să fie întotdeauna unul corect.

Cei care doresc să aibă garanţia că fac cea mai bună alegere atunci când pornesc în căutarea psihologului ideal trebuie să aibă în vedere cele menţionate. Pe site-ul PsihArt.ro sunt disponibile detalii complete cu privire la serviciile pe care un centru specializat ar trebui să le ofere.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.