Marcel Iureş, Serge Ioan Celebidachi, Alessia Tofan, Eric Aradits, Adela Vrînceanu-Celebidachi alături de presă, publicul cinefil şi de alţi membri ai echipei de filmare au sărbătorit împreună, aseară, lansarea filmului „Octav” pe DVD, la librăria Cărtureşti Carusel, din centrul vechi al Capitalei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Evenimentul a fost deschis de către actriţa principală a filmului, Alessia Tofan, care a rememorat momentele plăcute de pe platourile de filmare, exprimându-şi încă o dată dragostea pentru această profesie, actoria.

Au vorbit apoi Eric Aradits şi Marcel Iureş, care s-a declarat plăcut surprins de evoluţia filmului, declarându-şi bucuria de a descoperi că „Octav” are un destin frumos, făcând referire la faptul că acest DVD a fost lansat la cererea publicului.

Regizorul Serge Ioan Celebidachi a încheiat seria discursurilor, mulţumind cu recunoştinţă publicului român, care face posibil ca povestea „Octav” să continue, cât şi celor prezenţi la evenimentul găzduit de librăria Cărtureşti Carusel, din centrul vechi al Bucureştiului.

Seara s-a încheiat cu o sesiune de autografe oferită de către Marcel Iureş, Serge Ioan Celebidachi, Alessia Tofan şi Eric Aradits celor prezenţi.

DVD-ul va putea fi cumpărat de pe website-ul oficial al filmului www.filmuloctav.ro şi din reţeaua Cărtureşti, la preţul de 49.9 lei.

Discul conţine imagini inedite (de exemplu, povestea pe larg a modului în care s-a lucrat pentru acest film), care vor fi publicate în exclusivitate doar pe DVD, cât şi o broşura tipărită cu informaţii şi fotografii detaliate despre producţia cinematografică regizată de Serge Ioan Celebidachi.

O surpriză plăcută pentru public va fi faptul că 1 din 100 de DVD-uri „Octav”, puse la vânzare, va conţine deja semnătura actorului Marcel Iureş.

Partener media al evenimentului: MAGIC FM

Filmul „Octav” spune povestea lui Octav (Marcel Iureş), un bărbat în vârstă, care se reîntoarce la conacul copilăriei sale aflat undeva în zona rurală a României, cu dorinţa de a-l vinde. Ajuns aici, după o absenţă de zeci de ani, o fetiţă ce-i pare cunoscută îl poartă într-o călătorie minunată în timp, înapoi la anii copilăriei sale pentru a-l ajuta să-şi redescopere bucuria de a trăi.

Lung-metrajul „Octav”, o coproducţie România — Marea Britanie, realizată cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, producător Adela Vrinceanu Celebidachi, a primit de la lansare până în prezent numeroase premii şi nominalizări internaţionale şi naţionale, după cum urmează:

Festivalul Internaţional de Film de la Beijing

Singurul film românesc aflat pe lista nominalizaţilor pentru Tiantan Awards 2018

Los Angeles Film Awards, 2018

Selecţie în competiţia oficială

Hollywood Boulevard Film Festival, 2018

 Selecţie în programul oficial al festivalului

Calcutta International Cult Film Festival, India 2018

Cel mai bun film al lunii ianuarie 2018, secţiunea Narrative Feature

Virgin Spring Cinefest, India, februarie 2018

GOLD AWARDS: Debut Filmmaker, Best Director (Serge Ioan Celebidachi), Narrative Feature, Best Cinematography

SILVER AWARDS: Best Actor (Marcel Iureş), Best Producer

BRONZE AWARDS: Best Actress (Alessia Tofan), Best Music Score

HONOURABLE MENTION AWARDS: Best Sound Design

Montreal World Festival Film 2017, Canada

Nominalizat la secţiunea Focus on World Cinema

Cairo International Film Festival 2017, Egipt

Nominalizat la secţiunea International Panorama

PREMIILE GOPO 2018

Premiul Publicului, pentru cei mai mulţi spectatori în cinema

Mai multe detalii despre filmul OCTAV” se găsesc şi pe Pagina de Facebook: https://www.facebook.com/filmul.octav

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.