Purtată de femei şi condusă de bărbaţi, industria fashion şi a bunului gust reprezintă apogeul exprimării creative, identităţii personale şi al accentului pe sine. Din punctul acesta de vedere această industrie nu produce doar haine, ci şi filosofia de viaţă care vine la pachet cu fiecare stil de îmbrăcăminte.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Totuşi, cum şi în ce măsură această filosofie se regăseşte în vestimentaţia zilelor de azi, se poate observa tocmai acolo unde are cel mai mult sens. „Dress to impress” spune cunoaşterea comună, astfel în cele din urmă, cei mai îndreptăţiţi critici ai conducătorilor industriei de frumos sunt însăşi doamnele.

Iată care sunt articolele pe care femeile le consideră cele mai atrăgătoare la un bărbat, fapt de unde îţi poţi da şi singur seama dacă acea haină este cu adevărat potrivită sau nu.

Sacoul: veşnic tânăr, mereu la modă

Aspectul solid, plin, complet şi protector pe care o astfel de piesă vestimentară îl poate oferi unei ţinute este unul similar cu impresia pe care o lasă şi unui ochi feminin în momentul în care îl priveşte. Atunci când se recurge la sacouri bărbăteşti automat intervine limbajul non-verbal pe care oricine îl înţelege, acesta reprezentând acel ceva care comunică instant ceea ce trebuie să ştii dacă ceva îţi place sau nu.

Natura evenimentului sau chiar şi invitaţia pot fi printre indiciile care îţi pot sugera cu mult înainte care este codul vestimentar la care trebuie să aderi. Chiar şi în ziua de astăzi, o pereche de blugi negrii, nişte pantofi la fel şi o cămaşă albă nu te scot din orice încurcătură. Probabil la un eveniment casual sau obişnuit. Totuşi, atunci când vine vorba despre stil, există câteva lucruri de care trebuie să ţii cont:

  • Materialul: Acesta este indiciul pentru privitor care îi va arăta faptul că îţi acorzi atenţie, iar stima ta de sine este cel puţin la fel de bine întreţinută
  • Croiul: Nici prea mult, nici prea puţin, optim şi perfect. Aceste lucruri arată mai mult decât faptul că ai un sacou bun, arată tocmai cumpătul caracterului tău.
  • Modelul: Cu patern sau simplu, te poţi adapta la momentul zilei. Paternele merg bine în timpul zile atunci când multitudinea de culori, linii şi forme sunt vizibile şi ies în evidenţă, iar noaptea, simplu şi clasic merge cel mai bine.
  • Cromatica: Modernismul ne spune că este cazul ca normele şi conduita să fie lăsate de-o parte, dar nu şi în cazul bunului gust. Astfel, nişte culori combinate de o minte inedită, va putea lăsa cel puţin aceiaşi impresie.

Pantalonii: Piatra Ughiulară

Un simbol de statornicie, bun gust, stabilitate şi complementaritate sunt o pereche de pantaloni eleganţi pentru domni, care în cele din urmă oferă diversitate şi integritate oricărei ţinute. Precum sacoul, pantalonii trebuie de asemenea aleşi foarte bine. Dacă sunt prea scurţi sau prea lungi sunt un semn de neglijenţă şi nepăsare, de asemenea şi lărgimea.

Ideal este să vină perfect până la zona gleznei, chiar deasupra pantofului. Astfel nu există locuri goale, iar elementele ţinutei tale se îmbină perfect din cap, până-n picioare.

În concluzie, codul vestimentar în ziua de astăzi ţine cât se poate de mult de aceleaşi standarde ca altădată, mărimea perfectă, culorile neutre şi formale, eleganţa şi bunul gust rămân în continuare elementele primordiale pe care o ţinută într-un context similar trebuie să o îndeplinească. Acelaşi lucru se aplică şi pentru doamne, care observă aceste detalii cu mult mai bine decât un alt ochi masculin, deoarece, spre deosebire de acesta, concurenţa se 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.