Luna decembrie este cunoscută ca fiind una dintre cele mai active perioade pe piaţa comercială. Se vinde mult, se cumpără mult, nu doar din necesitate aşa cum a fost ea de-a lungul anului, ci pentru că este luna cadourilor, motiv pentru care lumea trebuie să acopere necesarul din acest punct de vedere pentru persoanele apropiate. Iar când vine vorba de copii cu atât mai mult se are în vedere o lungă listă de cumpărături.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Deşi în principiu pare o joacă de copii alegerea jucăriilor ca idei de cadouri pentru cei mici, la momentul oportun oricine îşi dă seama că este mai bulversat ca oricând. Are de ales între jucarii handmade, cele din lemn, personalizate sau cele din pluş, printre altele. O mică demonstraţie a faptului că acest sector a devenit o industrie, că opţiuni sunt nenumărate, însă tocmai din marea de oferte confuzia este uşor de întâlnit.

Magazinele de jucării

Trebuie spus că există totuşi o diferenţă de opţiuni şi implicit de calitate între magazinele ce au acest profil de activitate şi buticurile ce îşi lărgesc lista de opţiuni privind tipul de produse comercializate. Sunt recomandate acele locaţii în cadrul cărora jucăriile disponibile sunt o înşiruire de branduri dintre cele binecunoscute – Little Tikes, Supermag, Playmobil şi multe altele sunt parte din gama de opţiuni de la Dino Boutique.

O altă recomandare este alegerea unui jucării pe baza a ceea ce poate să ofere, funcţii, şi asocierea cu vârsta destinatarului. Specificaţiile ce vin de la producători nu sunt de omis. Astfel, există şi aspectul siguranţei bifat, întrucât o jucărie potrivită pentru o anumită vârstă nu va prezenta riscuri la folosire. În scop educaţional, jucăriile vor fi alese astfel încât să fie mai mult decât un design colorat şi atractiv.

Jucăriile handmade

Această categorie de produse este tot mai apreciată în ultimul timp. De regulă, copiii mai mari îşi dau seama de implicaţiile realizării acestor tipuri de jucării. Au la bază produse naturale, materiale textile, sunt o demonstraţie de artă creativă, de mâini dibace şi au o popularitate în creştere în ultimii ani. Readuc în peisajul modern acel stil nostalgic al jucăriilor de altădată. Spre exemplu, păpuşile textile realizate manual sunt adevărate creaţii, adorabile şi concurează cu succes cu orice alt model şi tipar al jucăriilor de actualitate.

De asemenea, unele jucării din această categorie sunt o alternativă pentru jucăriile din pluş spre exemplu, cele care reţin de regulă mult praf şi pot da bătăi de cap celor cu alergii. La Dino Boutique, jucării de acest gen sunt reprezentate şi de figurine diverse, realizate din arta croşetatului, având umplutură hipoalergenică sau lavandă.

Jucării moderne

O altă preferinţă interesantă este legată de jucăriile cu telecomandă, cele care presupun un control asupra mişcărilor. Sunt destinate copiilor curioşi şi se referă de multe ori la maşini, deci pentru băieţi. La un nivel mai pretenţios se referă la acele maşini în miniatură, pentru plimbarea celor mici, ce dispun de control prin telecomandă de către părinţi, având însă şi opţiuni de control manual, ceea ce îl învaţă pe copil despre direcţii şi orientarea în spaţiu.

Pentru fetiţe rămân o prioritate păpuşile, însă într-un stil complex acestea sunt tot mai detaliate, create fidel pentru a reproduce stilul real. Au garderoba completă, căsuţa de păpuşi şi multe alte astfel de „dotări”.

Nu sunt omise nici acele jucării ce ţin de personaje favorite, de eroi din desene animate. Sunt încântaţi peste măsură să poate avea orice jucărie imprimată cu favoriţii lor, iar acest lucru continuă să fie o preferinţă la orice vârstă. Fie că este vorba de un set de joacă sau de personaje din această lume, toţi copiii sunt încântaţi de acest gen de cadouri. Trebuie însă să ştii care ii sunt preferinţele în materie de desene animate.

Soecialiştii spun că jucării cu scop educaţional pot fi şi cele ce imită lucrurile reale. Copiii sunt atraşi de ideea de a reproduce comportamente aşa cum le văd la adulţi, astfel că vor dori la rândul lor să mânuiască un robot de bucătărie sau alte electrocasnice. 

În fond, jucăriile potrivite pot fi de categorii atât de diverse. Un răspuns potrivit îl află cei interesaţi şi ca urmare a unei raportări la bugetul disponibil. Jucăriile pot fi chiar scumpe, de aceea trebuie să merite investiţia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.