JTI susţine întreaga secţiune de dans a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS), care se desfăşoară în perioada 12-21 iunie, într-o ediţie specială online.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De asemenea, JTI prezintă în cadrul Festivalului trei spectacole.

TragiComedy, primul spectacol prezentat de JTI în programul FITS va putea fi vizionat pe 16 iunie, ora 17:50, pe  https://www.sibfest.ro/fits-online, accesul fiind gratuit. TragiComedy este un spectacol de balet pus în scenă de Gigi Căciuleanu la Opera Naţională din Bucureşti, iar montajul pentru FITS este o coproducţie a Fundaţiei Art Production şi Artseven. Un spectacol amintire despre Maya Pliseţkaya pe muzica specială compusă de  Rodion Şcedrin, soţul marii dansatoare.

Prin noua mea creaţie, TragiComedy, îmi propun să explorez coregrafic atât o serie de situaţii şi conflicte care se pot ivi între personaje, cât şi o gamă de trăiri sau frământări intime, la care mă „duce” muzica lui Rodion Şcedrin. Pe de altă parte, dansul inegalatei Maya Pliseţkaya, în afară de academismul mondialmente cunoscut al artistei purtând titlul de  „ballerina assoluta”, a fost întotdeauna impregnat de un dramatism, de o teatralitate, ieşite din comun. De unde ideea de a dedica TragiComedy acestei figuri excepţionale a culturii universale.”, declară Gigi Căciuleanu despre TragiComedy.

„Spectacolele lui Gigi Căciuleanu se află sub semnul iubirii. E o magie care îl înconjoară, are o energie  extraordinară, nu cred că mai există un coregraf care să dăruiască atât de mult, necondiţionat, să pună în scenă atâtea spectacole, cu atâtea echipe diferite. În preajma lui Gigi sunt întotdeauna oameni tineri şi artişti formidabili.”, declară Gilda Lazăr, director JTI.

JTI este partener al Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS) din 2008.

Compania este, de asemenea, partener al Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF), festivalului SoNoRo, al turneelor de muzică clasică din oraşele mici şi sponsor oficial al Gigi Căciuleanu Romania Dance Company. Întâlnirile JTI, eveniment lansat în 2000, se desfăşoară neîntrerupt de 21 de ani şi a devenit un brand cultural naţional pentru dansul contemporan. Sinonime cu calitatea şi excelenţa, Întâlnirile JTI recomandă Garantat 100% şi webcultura.ro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.