Bun venit, toamnă! Cu toate că vremea s-a mai răcit puţin, este perfectă pentru activitatea ta preferata - pedalatul. Dacă alegerea unei biciclete este un proces de mai scurtă durată, nu este şi în cazul pantofilor pentru ciclism. Culoarea, funcţionalitatea, designul, sunt doar trei din caracteristicile de care trebuie să ţii cont atunci când te decizi să îşi cumperi pantofi pentru biciclete, mai ales că unii de calitate îţi pot eficientiza cu pana la 30% pedalatul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Specialistii unuia dintre cele mai mari magazine de biciclete din Bucuresti, Veloteca, iti recomanda sa alegi pantofii de ciclism in cunostinta de cauza, in functie de tipul pedalelor folosite, tipul de rulare si de competitie si tipul de clima. Aici gasesti modele ale celui mai cunoscut brand de pantofi pentru biciclete - Northwave – ce ofera incaltaminte dedicata celor mai multe tipuri de activitati si biciclete: de munte, de sosea, de triatlon, de spinning, de podium, de cicloturism de lung parcurs pe timp de iarna.

Poti vedea ce tip de incaltaminte pentru biciclete ti se potriveste, doar daca le probezi, pentru a vedea daca piciorul tau sta bine si te simti confortabil. Foarte important de mentionat este ca pantofii pentru  biciclete trebuie sa aiba prindere cu click sau arici, nicidecum cu sireturi, care se pot desface si incurca in timp ce mergi pe biciclete. Mai mult, pantofii de ciclism profesionali sunt realizati din materiale de calitate, prin care pielea respira, cu talpi speciale pentru o aderenta perfecta. La fel de esential este ca pantoful sa tina ferm calcaiul, fara a-l incorseta prea tare, in timp ce piciorul tau parcurge 360 de grade ale rotatiei pedalelor.

Vrei cea mai buna calitate si siguranta a pantofilor pentru biciclete? Cumpara-i de la magazine specializate!

Mare atentie la pret si ofertele surprinzator de mici pe care le gasesti pe site-urile de anunturi. Un pret mic indica o calitate indoielnica, care iti poate pune siguranta intr-un adevarat pericol.  In plus, trebuie sa inveti sa faci diferenta intre modelele de pantofi pentru biciclete entry-level (cu talpa dintr-un plastic mai dur, care poate fi destul de inconfortabila) si cele de top (fabricate din piele de calitate, cu talpa din carbon si cu un sistem de prindere al piciorului care nu preseaza anumite puncte ale labei piciorului), care distribuie tensiunea uniform si optimizeaza transferul de energie.

La fel de important de stiut este ca pantofii pentru biciclete difera de la femeie la barbat, fiecare fiind croiti in functie de particularitatile anatomice ale picioarelor ambelor sexe.

De ce pantofi pentru biciclete ai reala nevoie

In functie de tipul de biciclete pe care iti exersezi hobby-ul, cu pedale automate sau cu sistem de prindere, pantofii de ciclism iti vor fi folositori, mai ales ca acestia, impreuna cu pedalele automate formeaza o pereche inseparabila.

Iata doar cateva dintre modelele de pantofi cu care Veloteca, magazin de biciclete Bucuresti, te intampina:

1.      Pantofii pentru biciclete de sosea – cu talpa perfect rigida si placuta de prindere in pedala iesita in relief, iti ofera un confort sporit in cazul turelor lungi de pedalat.

2.      Pantofii pentru biciclete offroad – sunt foarte flexibili si utili pentru momentele in care vei combina pedalatul cu mersul pe jos.

3.      Pantofii de ciclism pentru biciclete touring – sunt modelul perfect pentru a combina pedalatul cu mersul pe langa bicicleta. In gama Veloteca apar ca sandale, tenisi si bocanci.

4.      Pantofi de ciclism pentru freeride/downhill – biciclistii avansati ii folosesc pentru coborari rapide cu bicicletele, mai ales ca protejeaza mult mai bine degetele.

5.      Pantofii de ciclism pentru triatlon – au pe calcai o bucla, fiind foarte rapid incaltati si descaltati.

Northwave, modele surprinzatoare de pantofi pentru biciclete, disponibili la Veloteca

In primul rand, imediat cum ii pui in picioare vei simti ca sunt confortabili, practici, usori si au un aspect modern, care se potriveste oricarei activitati sau gen. Insa pe lista de avantaje ale acestor pantofi pentru biciclete mai adaugam:

–        protejeaza foarte bine piciorul;

–        sunt ideali pentru push-bike;

–        au un design modern si robust;

–        reprezinta cea mai buna alternativa pentru siguranta;

–        raport calitate-pret excelent.

Cu o talpa realizata din Jaws Carbon Reinforced Sole, acestia asigura un bun transfer al energiei de la picioare la pedale si apoi la roti. Brantul si calcaiul contribuie la confort si performanta - datorita tehnologiei Performance Advanced Footbed prin care un arc ergonomic sustine piciorul, oferind o pozitie buna in timpul pedalarii.

Insa, cel mai bine, daca iti doresti o pereche de pantofi pentru biciclete de calitate, este sa vii la noi in magazin, pe sos. Iancului 100.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.