Nu sunt surprins de decizia domnului Iohannis de a nominaliza, pentru a treia oară, un pesedist lipsit de orice calităţi pentru funcţia de premier: nenumărate fapte din trecut arată că între preşedinte şi condamnatul Dragnea există un pact de coabitare, nescris, dar tot mai vizibil:

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

·         Preşedintele Iohannis a nominalizat, în decurs de 12 luni, trei premieri PSD: Grindeanu, Tudose şi Viorica Dăncilă. Putea să refuze? Da, a făcut acest lucru, când a respins-o pe Shhaideh. Articolul 103 din Constituţie îi impune preşedintelui să se consulte cu partidele parlamentare, dar nu-l obligă să accepte nicio propunere, chiar şi atunci când, aparent, există majoritate.

·         La 14 iulie 2017, a promulgat legea „graţierii mascate”, deşi putea să o atace la CCR sau să o respingă. Peste 4.000 de deţinuţi au fost eliberaţi.

·         La 21 iulie 2017, a promulgat legea care desfiinţează noţiunea de conflict de interese, deşi DNA şi Parchetul General s-au opus acestui proiect pesedist.

Aş putea continua, dar cred că este clar ce primejdie ne pândeşte: este foarte posibil ca domnul preşedinte să semneze pachetul de legi ale Justiţiei, promovat de Dragnea, şi să accepte decapitarea DNA, dacă i-o va cere Tudorel Toader. Deocamdată, constat că domnul Iohannis refuză să sesizeze Comisia de la Veneţia, aşa cum i-au cerut mai multe ONG-uri.

Mă tem că, dacă tandemul Dragnea-Iohannis continuă pe acest drum, la final, Justiţia nu va mai fi oarbă, ci va primi indicaţii de la aşa-zisul partid care conduce ţara, în fapt o federaţie de grupări infracţionale.

Speranţa românilor a rămas în stradă, acolo unde se face adevărata opoziţie. În pofida deziluziilor din aceste zile, eu sunt un optimist şi cred că merită să luptăm, pentru că vom câştiga!

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.