Federaţia Română de Fotbal şi UNICEF în România anunţă semnarea unui parteneriat pentru trei ani în scopul desfăşurării unor acţiuni comune ce vizează promovarea educaţiei incluzive de calitate pentru copii şi combaterea violenţei împotriva copiilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Fotbalul este un fenomen social, care uneşte milioane de fani, indiferent de gen, profesie, credinţe, preferinţe, statut social. Dacă această forţă va fi pusă în slujba ideii de educaţie şi protejare împotriva oricăror forme de violenţă, noi credem că mai mulţi copii vor beneficia de educaţia de calitate, mai mulţi tineri vor fi inspiraţi să nu renunţe la şcoală şi vor creşte feriţi de orice forme de violenţă. În paralel, putem astfel cataliza colectarea mai multor resurse pentru programele UNICEF, de creştere a calităţii educaţiei”, a declarat Răzvan Burleanu, preşedintele FRF.

Federaţia Română de Fotbal se va implica în promovarea către comunitatea de iubitori de fotbal a programelor dezvoltate de UNICEF, va utiliza toate oportunităţile pentru a contribui la conştientizarea problemelor copiilor, în special ale celor vulnerabili şi marginalizaţi, va integra şi dezvolta proiecte proprii pentru comunităţile de copii, va continua promovarea politicilor anti-violenţă şi anti-bullying şi va sprijini colectarea de fonduri pentru derularea programelor UNICEF în România.

Parteneriatul cu Federaţia Română de Fotbal ne va ajuta să creştem nivelul de informare şi conştientizare cu privire la drepturile şi nevoile educative ale copiilor. Ne dorim să putem transmite, cu ajutorul Federaţiei, mesajele campaniilor către cât mai mulţi iubitori ai fotbalului. Aceştia pot susţine accesul copiilor vulnerabili la educaţie incluzivă de calitate şi pot contribui la oprirea violenţei împotriva copiilor”, a declarat Sandie Blanchet, reprezentantul UNICEF în România.

***

Despre UNICEF în România

UNICEF este prezent în România şi în alte 190 de ţări şi teritorii pentru a promova supravieţuirea şi dezvoltarea copiilor din perioada copilăriei mici până la adolescenţă. În România, UNICEF lucrează împreună cu actori cheie precum Guvernul, Parlamentul, autorităţi locale, societatea civilă, sectorul privat, parteneri naţionali şi internaţionali şi mass media pentru a asigura accesul tuturor copiilor la educaţie timpurie de calitate şi la şcoală, pentru protejarea adolescenţilor şi monitorizarea drepturilor copilului, pentru protecţie socială şi pentru mobilizarea de resurse în beneficiul copiilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.