“Guvernul Tudose măreşte accizele la motorină şi benzină, dar nu reuşeşte să contruiască 1 km de autostradă având la dispoziţie miliarde de Euro din fonduri europene. Mărirea accizelor la combustibili sub pretextul finanţării construcţiei de autostrăzi este praf în ochii românilor. Orice român care a circulat pe şoselele României în această vacanţă a constatat că situaţia drumurilor s-a deteriorat faţă de anii trecuţi şi că nu există progrese în construcţia de autostrăzi. Problema nu este legată de lipsa de finanţare, atâta vreme cât România nu reuşeşte să cheltuie miliarde de Euro alocate de Uniunea Europeană ţării noastre pentru acest scop”, a declarat deputatul Eugen Tomac, preşedinte executiv al Partidului Mişcarea Populară.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Tomac susţine că statul nu a construit niciun kilometru de autostradă în 2016. “Sunt convins că milioane de români doresc să ştie câţi kilometri de autostradă a construit statul anul trecut. Am vrut sa cunosc oficial, direct de la ministrul transporturilor, care este situaţia cu privire la lucrările de construcţii ale autostrăzilor pe teritoriul României, iar răspunsul este unul halucinant: în 2016 nu s-a construit nimic, zero”, susţine parlamentarul PMP. Preşedintele executiv al PMP crede că nici în 2017 nu avem prea multe şanse să circulăm pe un nou tronson de autostradă. “Ministrul Transporturilor recunoaşte că nici în 2017 nu s-a construit nimic, dar afirmă că, până la sfârşitul anului, ar putea să se finalizeze lucrări la 90 km de autostradă, sub rezerva soluţionării în termen a tuturor problemelor existente în contractele de execuţie. Iar problemele sunt extrem de complexe: finalizarea procedurilor de evaluare mediu; finalizarea procedurilor de expropriere a terenurilor suplimentare; obţinerea tuturor avizelor şi acordurilor necesare pentru emiterea autorizaţiilor de construire. Precizez că mai avem doar 3 luni în care se pot realiza lucrări de construcţii deoarece oricând, în luna noiembrie, acestea pot fi sistate din cauza condiţiilor meteo. Oficial sunt slabe şanse să circulăm în 2017 pe vreun nou tronson de autostradă. Nu mai vorbim de abandonul total de către PSD a proiectului de autostradă Ploieşti-Brasov sau Ploieşti-Sibiu”, a adăugat deputatul Eugen Tomac, preşedinte executiv al PMP.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.