Distributie Energie Oltenia inaugureaza Statia electrica de transformare 110/20 kV pentru Zona Industriala de Est Craiova (ZIEC), prima lucrare de tip greenfield din Oltenia care are rolul de a imbunatati calitatea distributiei de energiei, atat pentru consumatorii casnici, cat si pentru cei industriali.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Proiectul a fost realizat intr-un termen de 17 luni si a avut o valoare totala de 5,52 milioane euro (CAPEX), din surse proprii. Statia ZIEC este a doua cea mai ampla investitie din istoria operatorului Distributie Oltenia, dupa modernizarea statiei Craiova Centru si ilustreaza misiunea companiei de a deveni un partener local puternic, sustinand planurile de dezvoltare ale regiunii. Statia a fost realizata cu sprijinul autoritatilor publice locale: Consiliul Judetean Dolj, Institutia Prefectului Judetului Dolj, Primaria Municipiului Craiova si Primaria Comunei Ghercesti.

Forta umana implicata in realizarea proiectului a fost de ~100 de persoane, iar partenerii care au contribuit la constructia si punerea in functiune a acestei statii sunt companiile Siemens Romania si Electromontaj Bucuresti SA.

Distributie Oltenia este inima dezvoltarii socio-economice a Craiovei

Statia ZIEC are o importanta deosebita pentru dezvoltarea socio-economica orasului, deoarece poate deservi atat consumatorii casnici (~4000), cat si obiective strategice din Craiova - trei dintre cei mai mari agenti economici din zona, prin sporul de putere solicitat de Parcul Industrial numarul 1 Craiova, Parcul Industrial High Tech Craiova si Aeroportul International Craiova, aflat in proces de extindere pentru a face fata cerintelor actuale si viitoare de trafic.

„Ne transformam continuu pentru a sustine planurile de dezvoltare ale regiunii, statia ZIE Craiova fiind unul dintre proiectele de mare anvergura ce asigura posibilitatile de racordare a noilor consumatori industriali din zona. Cei peste 100 de specialisti implicati in realizarea constructiei ne demonstreaza, din nou, ca principala sursa de dezvoltare este #energiacarevinedelaomeni”, declara Ondrej Safar, Country Manager Grupul CEZ in România.

Beneficiile consumatorilor din zona de est a Craiovei: 

  • Asigurarea energiei electrice de calitate, atat pentru consumatorii casnici, cat si pentru cei industriali;
  • Cresterea capacitatatii de distributie a energiei electrice in concordanta cu nevoile din ce in ce mai mari de consum ale orasului;
  • Conditii propice dezvoltarii economice a regiunii (viitori agenti economici industriali din zona de est a orasului).

Informatii cheie despre Statia ZIE Craiova

  • Investitie de de 5,52 milioane euro;
  • Peste 100 de specialisti implicati in constructia statiei;
  • Alimentarea cu energie electrica a trei agenti economici importanti (Parcul Industrial numarul 1 Craiova, Parcul Industrial High Tech Craiova si Aeroportul International Craiova);
  • Tehnologii moderne de ultima generatie utilizate pentru circuitele electrice primare si secundare, protectii si automatizari;
  • Drum de acces catre statie amenajat de la zero;
  • Statie conectata in bucla, intre statia Craiova Nord si statia Ghercesti, prin doua cabluri electrice subterane de 110 kV cu o lungime de ~ 11 km;
  • Putere instalata de 80 de MVA, cu posibilitate de extindere in viitor la 120 de MVA.
  • Sisteme de tele-comunicatii si tele-protectii realizate prin fibra optica.

Realizarea statiei ZIE Craiova ia in calcul necesitatile de consum pe termen mediu si lung ale consumatorilor din regiune (in viitor statia va putea deservi Spitalul Regional Craiova si poate actiona ca un vector de dezvoltare a parcului industrial din aceasta zona de est a Craiovei).

Pentru mai multe informatii despre investitie, puteti vizualiza https://bit.ly/filmul_de_prezentare_a_statiei sau puteti accesa site-ul www.distributieoltenia.ro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.