O casa de dimensiuni generoase inseamna si costuri de constructie, dar si de intretinere, mari. In cazul in care nu ai o familie numeroasa, o locuinta de dimensiuni reduse este cea mai potrivita pentru tine. Acest lucru este valabil si in privinta apartamentelor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Insa, o locuinta mica poate deveni neincapatoare daca nu stii cum sa o amenajezi. Din fericire, de-a lungul timpului, au aparut stiluri de design interior care se pot adapta cu brio indiferent de dimensiunile incaperilor, ba mai mult, pot oferi impresia unui spatiu deschis, aerisit si mult mai generos!

Descopera secretele amenajarii interioare pentru casele mici:

Tipul de design interior care se potriveste cel mai bine unei case de dimensiuni reduse, cu incaperi de suprafata medie spre mica este stilul modern. Daca alegi sa iti amenajezi si sa iti decorezi locuinta astfel, vei avea parte atat de libertate de miscare, cat si de confort si de un aspect estetic placut. Stilul modern, impreuna cu substilul minimalist, se bazeaza pe ordine, simplitate si eleganta. Printre caracteristicile amenajarii moderne se regasesc:

·        Nuantele neutre, naturale, in ceea ce priveste culorea peretilor, a mobilei, dar si a obiectelor decorative sunt cele mai potrivite stilului. Mai multe decat atat, acestea trebuie sa se asorteze si sa se potriveasca intre ele. Nu folosi prea multe culori, pentru a nu incarca vizual camera! Cele mai populare dintre acestea sunt negru, alb, bej sau gri.

Ordinea este foarte importanta pentru ca acest stil sa isi indeplineasca cu succes rolul de a accentua vizual marimea spatiului. Bineinteles, acest lucru inseamna ca si curatenia trebuie facuta cat mai des si mentinuta cu atentie. In acest sens, cea mai buna pardoseala este cea din parchet laminat, care este usor de ingrijit! Avantajul, la acest capitol, il reprezinta tocmai absenta numeroaselor obiecte decorative, care sunt prezente, de obicei, in majoritatea locuintelor, dar si lipsa covoarelor care se intind pe toata suprafata camerei, intalnite in stilul traditional.

·        Este cunoscut faptul ca lumina puternica, preferabil cea de la o sursa naturala, contribuie la pastrarea iluziei unui spatiu generos. Din acest motiv, nu trebuie sa acoperi ferestrele cu jaluzele ori draperii opace, intunecate. Alege culori precum bej, alb sau orice nuanta pastel, in ton, bineinteles, cu cele folosite in restul camerei. Lumina artificiala este recomandat sa provina dintr-o sursa aflata la inaltime, si, de preferat, din mai multe zone ale camerei, pentru a acoperi intreaga incapere.

Acest stil nu este bogat in accesorii fara aplicabilitate practica, iar aproape toate lucrurile care se afla la vedere trebuie sa aiba un design simplu, cu linii clare. Acest lucru inseamna ca decoratiunile pot fi cele cu o insemnatate deosebita pentru tine, obiecte cu forme geometrice ori obiecte de epoca, fara a exagera, insa, cu numarul lor.

  • In stilul modern, poti folosi insertii de sticla, metal sau otel, mai ales in ceea ce priveste piese de mobilier. De exemplu, pentru living, poti achizitiona o masuta de cafea cu blat de sticla si suport de lemn sau metal!
  • Cand vine vorba despre mobilier, mai ales din cauza spatiului limitat pe care il ai la dispozitie, trebuie sa fii sigur ca alegi dimensiunile potrivite. In cazul canapelei, aceasta poate fi indeajuns de mare si de confortabila, pentru momentele in care vrei sa te relaxezi sau ai musafiri, fara a ocupa foarte mult spatiu in camera. Poti apela, insa, la unul sau mai multe fotolii cu un design simplu, elegant, pentru a obtine mai multe locuri pentru odihna.
  • Un alt element caracteristic stilului modern este asimetria. Poti experimenta cu linii asimetrice atat in ceea ce priveste tipul, dar si asearea obiectelor de mobilier sau a celor decorative.

Pentru a obtine un stil minimalist, nu ai nevoie decat de notiunile de baza ale celui modern, simplificand si mai mult liniile si obiectele decorative. Mobilierul trebuie sa fie practic si functional, iar culorile neutre si aspectul aerisit.

Asadar, daca ai o locuinta cu o suprafata redusa, insa iti doresti sa ai parte de spatiu si de libertate de miscare, amenajeaz-o in stilul modern! Astfel, te vei bucura de confort si eleganta, fara a te simti coplesit de obiectele din jurul tau!

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.