La începutul anului 2017 am adus amendamente la Bugetul de stat pentru anul 2017 prin care am solicitat alocarea fonduri lor necesare pentru sprijinirea activităţilor românilor din Diaspora. În spiritul PSD, niciunul dintre amendamente nu mi-a fost admis susţinându-se că nu exista fonduri suficiente.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministerului pentru Românii de Pretutindeni i-au fost alocaţi pentru funcţionarea în anul 2017 suma de 19.212 mii lei  defalcaţi astfel:

  1. Cheltuieli cu salariile în bani şi în natură (locuinţe de serviciu):  6.000 mii lei

Cheltuieli cu Bunuri şi servicii (furnituri birou, materiale pentru curăţenie, încălzit, iluminat, carburanţi şi lubrifianţi, maţini, etc.): 5202 mii lei

 

TOTAL CHELTUIELI CU FUNCŢIONAREA MINISTERULUI: 11.202 MII LEI (2.435.217 euro)

 

  1. „Alte cheltuieli” (Sprijinirea activităţii românilor  de pretutindeni şi a organizaţiilor reprezentative ale acestora) = 8.010 mii lei (1.741.304 euro)

Se poate observa cu ochiul liber că mai mulţi bani se cheltuiesc cu funcţionarea ministerului în detrimentul scopului real pentru care există acest minister.

La rectificarea bugetară care a avut loc în luna septembrie 2017, în loc să fie alocaţi mai mulţi bani acestui minister, SURPRIZĂ … AU FOST TĂIAŢI!

Bugetul ministerului a fost  diminuat cu suma de 1. 093 mii lei! Ia ghiciţi! De unde? FIX DE LA sprijinirea activităţii românilor  de pretutindeni şi a organizaţiilor reprezentative ale acestora, astfel ramânând suma de 7.209 mii lei. (1.567.173 euro)

PIB-ul  României pentru anul 2017 a fost estimat la 842,5 miliarde lei

Bugetul MRP reprezintă 0,0022% din PIB-ul României, din aceştia doar 0,0008 reprezentând sprijinirea activităţii românilor  de pretutindeni şi a organizaţiilor reprezentative ale acestora.

Vă daţi seama că aceasta este preţuirea acestui guvern faţă de 12 milioane de români din Diaspora (6 milioane în Diaspora economică şi 6 milioane în Republica Moldova şi  zonele istorice din jurul României).

Din această cauză o să solicit un buget fix de 0,1% din PIB-ul României ceea ce ar însemna 178 milioane de euro care să fie alocat în procent de 90% pentru sprijinirea activităţii românilor  de pretutindeni şi a organizaţiilor reprezentative ale acestora!

Doru Petrişor Coliu

Deputat Circumscripţia electorală nr. 43 - Diaspora

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.