În ultimii ani vorbim mai des ca oricând despre depresie. Aceasta defineşte diverse stări negative ale unei persoane. Porneşte de la o stare mai puţin echilibrată şi poate duce la o cădere nervoasă, la amplificarea stărilor, chiar şi în prag de suicid. Mulţi pun totul pe seama stresului, însă nu doar acesta poate pava drumul spre depresie. Cert este că o abordare eficientă pentru depresie este terapia, iar în acest sens psihoterapeutul Daniel Ivan este de mare folos.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Depresia şi suferinţa umană

Suferinţă umană a existat dintotdeauna. Se pare însă că mai conştienţi de emoţiile şi trăirile lor, oamenii încep să cadă pradă neputinţei şi a suferinţei imense, astfel că ajung la depresie. Aşa cum explică şi Daniel Ivan în cadrul paginii sale oficiale danielivan.ro, terapia este absolut indicată.

De ce este indicată terapia, ba chiar timpuriu când sunt semne de îngrijorare? Pentru că depresia vine la pachet cu o gândire distructivă. Nu trece de la sine, ci chiar se agravează.

Semne surprinzătoare ale persoanei depresive

Începeţi să căutaţi curând un psihoterapeut bun in Bucuresti când persoana de lângă voi, fie partener, frate etc. dă semne să fie abătută constant şi poartă pe chip o tristeţe zilnică.

Iritabilitate şi îngrăşare

Unii mănâncă pe fond nervos şi ajung să câştige vizibil câteva kilograme sau la polul opus să piardă din greutate şi să slăbească foarte mult într-un timp scurt. Persoana în cauză este mai mereu iritată, irascibilă şi pierde interes în a se îngriji.

Nu mai simte nimic

Devine un insensibil, o persoană rece, care bea peste măsură sau este indiferent la orice i se spune. Este absent, neutru, nu are păreri şi trăieşte că într-o amorţire totală. Tot ceea ce înainte le aducea un zâmbet pe buze sau întristare, emoţii fireşti desigur, acum sunt de ordinul trecutului.

Totodată este cu capul în nori cum ar spune românul. Profilul unei persoane depresive este completat de asemenea şi de greutatea cu care ia decizii, deşi unele sunt dintre cele mai banale şi pe care în fiecare zi le-ar fi făcut rapid şi fără prea mult timp pierdut.

Ce este de făcut

Terapia este de mare ajutor. Până la stadiul de agravare depresia nu este tratată cu medicamentaţie. Terapia prin vorbire este eficientă. Vor fi recomandate, după o evaluare a specialistului, un anumit număr de şedinţe per lună sau săptămână, frecvenţa acestora fiind în strânsă legătură cu cât este de gravă situaţia.

Ştiaţi că în perioada sărbătorilor de iarnă depresia este accentuată? Pentru că se pune accent pe împlinirea sufletească, pe familie şi iubirea aproapelui, pe fericirea pe care un depresiv nu o mai cunoaşte. Pe fondul unei depresii, perioada aceasta din an poate fi chiar una delicată.

Află mai multe despre această afecţiune, ce poţi să faci şi cum poţi să ajuţi pe cineva cu depresie de la Daniel Ivan. Propune pentru public şi psihoterapia online, de mare ajutor pentru cei care găsesc cu greu posibilitate să se deplaseze. Detalii în cadrul paginii oficiale, https://danielivan.ro/ sau  contact@danielivan.ro, 0761.600.020 - piaţa Victoriei - şoseaua Nicolae Titulescu nr. 1, bl. A7, sc. 2, et. 1, apt. 31, interfon 31, sector 1, Bucureşti.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.