Limba engleză este în prezent una dintre cele mai importante materii studiate pe parcursul anilor de şcolarizare. Motivul este evident - cunoaşterea acestei limbi de circulaţie internaţională poate ajuta considerabil orice individ, oferindu-i oportunităţi care mai de care mai avantajoase în ceea ce priveşte job-ul, evoluţia carierei şi aşa mai departe.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Provocarea apare însă atunci când se caută cursuri de limba engleză potrivite pentru categorii de oameni şi grupe de vârstă care nu se includ la nicio etapă a şcolarizării. Chiar şi pentru a îmbunătăţi cunoştinţele obţinute în timpul şcolii se caută uneori un asemenea centru de limbi străine. Pentru cei din capitală, un reper în acest sens poate fi Docentisimo Educational Centre.

Reprezentanţii Docentisimo îşi prezintă ofertele de cursuri pentru diverse grupe de vârstă în cadrul website-ului oficial docentisimo.ro. Iată şi câteva răspunsuri la întrebări frecvente ale celor care sunt interesaţi să înveţe limba engleză ori să-şi trimită copiii la cursuri prin care să îşi perfecţioneze cunoştinţele.

Cui sunt recomandate cursurile de limba engleză de la Docentisimo?

Din punct de vedere al nivelului de pregătire sau ţinând cont de criteriul vârstei, se pare că în cadrul Docentisimo Educational Centre oricine are posibilitatea de a-şi îmbunătăţi cunoştinţele de limba engleză. Acest centru care pune la dispoziţia celor interesaţi cursuri de limba engleza in Bucuresti poate pregăti atât copii, de la vârsta preşcolară până la cei aflaţi la nivel de liceu, cât şi adulţi care au nevoie de această limbă pentru a-şi găsi noi oportunităţi de dezvoltare profesională ori diverse alte motive.

De la ce vârstă pot fi începute cursurile de limba engleză?

Deşi poate majoritatea părinţilor ar fi de părere că studiul limbii engleze ar trebui să înceapă din şcoală, specialiştii de la Docentisimo le recomandă să îşi înscrie copiii la cursuri chiar de la o vârstă fragedă.

Profesorii din cadrul centrului formează grupe de copii în număr redus de cursanţi (6 copii), tocmai pentru a putea acorda atenţie fiecăruia şi a-l pregăti ţinând cont de nivelul de receptivitate şi pregătire. În egală măsură, există şi metode de predare foarte captivante pentru cei mici, care implică folosirea de materiale didactice care stimulează memoria vizuală: cărţi colorate, flash card-uri, materiale video, jucarii si jocuri didactice, poveşti, etc.

Cu toate că unii părinţi ar putea fi sceptici, înscrierea copilului la un curs de limbă engleză de la o vârstă fragedă poate reprezenta un real avantaj pentru cel mic. În această perioadă, receptivitatea, curiozitatea şi capacitatea de învăţare se află la cote maxime, ceea ce înseamnă că toate informaţiile vor fi asimilate mai uşor. Chiar dacă nu ştie încă să scrie sau să citească, copilul îşi va crea acea bază de informaţii care îl va ajuta să consolideze ulterior cunoştinţele sale de limba engleză.

Sunt cursurile de limba engleză o opţiune şi pentru adulţi?

Mulţi se descurajează şi consideră că dacă au trecut de o anumită vârstă nu vor mai putea să înveţe o limbă străină. Pe principiul „you can’t teach an old dog new tricks”, îşi anulează astfel orice şansă.

Realitatea este însă cu totul alta, după cum menţionează cei de la Docentisimo. Stimularea minţii trebuie să fie un proces continuu, iar în cadrul centrului chiar şi cei mai sceptici adulţi pot ajunge să dobândească cunoştinţele de limba engleză care să îi ajute să progreseze, oferindu-le noi oportunităţi de dezvoltare profesională, dar şi personală. Chiar dacă se spune că perioada copilăriei este mai potrivită pentru a învăţa, că atunci informaţiile sunt asimilate mult mai uşor, nu este deloc dificil ca limba engleză să fie învăţată şi de un adult. Cursurile sunt adaptate acestei categorii de vârstă, profesorii sunt dedicaţi, iar metodele utilizate sunt de natură să faciliteze şi eficientizeze procesul de învăţare. Cei interesaţi pot găsi astfel la Docentisimo inclusiv cursuri de limba engleza pentru adulti.

Se pare că învăţarea limbii engleze nu impune bariere legate de vârstă sau nivel de cunoştinţe. Oricine poate să o înveţe, fie că e vorba de un copil de vârstă preşcolară, fie de un adult. Mai multe informaţii cu privire la cursuri şi maniera lor de desfăşurare, detalii despre profesori, certificările care pot fi obţinute în urma cursurilor şi nu numai, pot fi obţinute accesând site-ul www.docentisimo.ro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.