Atunci cand se iveste ocazia de a oferi un cadou te intalnesti cu o provocare, aceea de a intui ce i s-ar potrivi, in functie de caracter si preferinte. Lucrurile nu sunt atat de simpliste, mai ales daca se tine cont si de o eticheta, de regulile alegerii unui cadou potrivit si de bun simt. Intre prieteni pare mai usor sa alegi si sa abordezi diferite tematici ale cadoului, insa nu acelasi lucru se poate spune despre cadourile oferite unui sef, coleg sau partener de afaceri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Idealismul si perfectiunea

Fiindca iti setezi teluri inalte, ai tot atatea sanse sa fii dezamgit inca din faza de a cauta un cadou. In fapt parerile sunt subiective si difera cand vine vorba despre ceea ce poate fi considerat un cadou ideal. Tine si de obiectul in sine ales, corelat cu preferintele celui in cauza, tine de modul de prezentare, momentul ales si asa mai departe. Trebuie in fapt ca rezultatul sa fie o reactie starnita, o emotie.

Pentru acele momente in care efectiv nu ai nicio idee, cand vezi atat de multe optiuni de cadouri barbati insa nimic care sa te inspire, iata un succint ghid ce isi propune sa ofere o solutie practica in alegerea unui cadou pe masura.

Cadoul cu semnificatie

Pentru ca un obiect primit sa fie si apreciat acesta trebuie sa aiba un scop, sa aiba o semnificatie sau sa fie util. Va tine minte un moment si cadoul primit  daca acesta este unul  la indemana si practic. Astfel, pentru pasionatii de gatit ustensilele propice sunt o alegere, in timp ce persoanele cu anumite hobby-uri vor fi incantate de tot ce are legatura cu domeniul lor de interes.

Apreciate sunt de asemenea cadourile ce denota grija cu care au fost alese. Asadar, cele cu mesaje, cadourile personalizate sunt la mare cautare. Desigur, aici va conta si nota de originalitate. Spre exemplu, magazinul online de profil www.giftexpress.ro pune la dispozitie acele cadouri cu personalitate. Nu ai idei? Cu o sticla de vin mergi la sigur. Dar nu este numai vorba despre asta. Propunerea celor de la Gift Express aduce in prim plan sticle cu forme unice – gat indoit – ceea ce din start captiveaza pentru ca iese din tiparul clasic. Ca o completare, astfel de sticle pot avea un mesaj interesant pe eticheta: „Nu sunt perfect... dar pot fi iubit si asa” sau „Save water, drink wine” sunt doar cateva de amintit aici.

Cadoul ales in functie de relatia dintre voi

Intre prieteni stilul hilar adaugat unui cadou creeaza un moment special. Destinatarul tau primeste cu entuziasm un astfel de cadou si il apreciaza, cunoscandu-te si pe tine dupa farmecul personal. Mai greu insa pare sa te adresezi unor persoane mai sobre sau fata de care nu iti permiti sa manifesti un stil personal.

In functie de relatia dintre voi se pot alege cadouri ce au legatura cu domeniile de interes ale barbatilor, la modul general: automobile, drumetii, gadget-uri, bauturi fine sau accesorii pentru birou. Desigur ca trebuie bine gandita alegerea, pentru ca un obiect decorativ pentru birou nu poate fi oferit celui care are un job care implica numeroase deplasari pe teren. In plus, trebuie sa fie vorba de o calitate ireprosabila si de categoria premium de lucruri sau produse, mai ales cand la mijloc este vorba de un partener de afaceri sau un sef.

De evitat

Desigur ca sunt si lucruri pe care mai bine nu te incumeti sa le alegi sau cel putin depinde de situatie. Spre exemplu, nu alegi bijuterii decat pentru cei care stii ca le poarta si potrivit ar fi ca acestea sa aiba o simbolistica – un medalion cu mesaj, o forma a unui obiect ce are semnificatie pentru persoana in cauza, etc. De asemenea, sunt de evitat cadourile de tip haine, mai ales daca nu sunteti apropiati.

Bunele maniere dicteaza de asemenea ca banii sau cardurile cadou sa nu fie idei adoptate, intrucat sunt impersonale. Se accepta poate doar in relatia sef-angajat sau colaborator. Nu in cele din urma amintim despre cadourile pentru colectionari. Esti pe teren minat, trebuie sa detii informatii clare despre ce este valoros pentru colectie si in plus trebuie sa stii cu exactitate ce ar lipsi din colectia destinatarului tau.

Alegerea unui cadou implica fara doar si poate un efort considerabil, insa reactia primita te va recompensa pe masura.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.