Dacă eşti şofer, atunci trebuie să fii foarte atent la nevoile maşinii tale. Iar aceste nevoi se modifică de obicei în funcţie de sezon. Iarna îţi vei întreţine maşina diferit faţă de zilele toride din vară. Pentru a nu uita care sunt lucrurile esenţiale pe care trebuie să le faci atunci când vine sezonul cald, am făcut un mic ghid care să te ajute să le bifezi pe toate la timp.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Iată cum să pregăteşti eficient maşina pentru sezonul cald

Schimbă anvelopele

Primul pas şi cel mai important este schimbarea roţilor. În perioada aprilie-mai este cel mai indicat să treci de la anvelope de iarnă la anvelope de vară. Pe anvelope-oferte.ro găseşti nişte variante foarte bune în cazul în care ai nevoie de un set nou şi nu ştii către ce site să te orientezi. Acolo găseşti produse raport calitate-preţ bun, pentru investiţii de calitate în autoturismul tău.

Verifică lichidul de parbriz

Un alt element care diferă de la sezonul cald la sezonul rece este lichidul de parbriz. Iarna cel mai probabil foloseşti o soluţie anti-îngheţ, care nu te ajută în niciun fel vara, când temperaturile sunt peste 30 de grade ziua. Astfel, tot prin luna aprilie ar fi cazul să faci rocada şi să umpli rezervorul cu un lichid potrivit sezonului în curs.

Fă o vizită la service-ul auto

Pentru că vara ai nevoie de aer condiţionat pentru a nu fi supus la nişte temperaturi prea ridicat şi pentru te bucura de un confort termic în propria maşină, atunci o vizită la service este necesară. De ce?  Pentru a verifica dacă sistemul de răcire funcţionează cum trebuie. Astfel, nu te vei trezi în situaţia în care la peste 30 de grade nu vei putea răci interiorul maşinii, ceea ce ar fi destul de neplăcut.

Verifică presiunea roţilor

Dacă tot ai schimbat anvelopele de iarnă cu cele de vară, nu uita să verifici şi presiunea acestora. Mai ales vara de la căldură este posibil să ţi se lase puţin, aşa că mai bine previi acest lucru şi le verifici periodic. Indicat ar fi să faci măcar o dată pe luna, fie singur, fie cu ajutorul unui specialist sau a unui apropiat care se pricepe şi te poate ajuta cu această procedură.

Ia-ţi un parasolar

În sezonul cald este foarte probabil să îţi parchezi maşina în soare pentru mai multe. Pentru a o proteja şi pentru a evita ca atunci când revii la ea să o găseşti încinsă, ai putea să îţi iei un parasolar pe care să îl pui în bord când ştii că laşi maşina în bătaia puternică a soarelui pentru mai multe ore. Astfel de accesorii nu sunt foarte scumpe şi sunt foarte practice, oferind un grad destul de ridicat de protecţie contra razelor foarte puternice ale soarelui.

Aşadar, acestea au fost principalele lucruri la care trebuie să fii atent atunci când eşti şofer şi vrei să-ţi pregăteşti maşina corespunzător pentru perioada în care te aflii. Cu cât eşti mai atent la astfel de detalii cu atât te vei bucura de autoturismul tău mai mult timp. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.