Aşa cum râsul vă poate îmbunătăţi starea de spirit, tot aşa anumite grimase pot induce o senzaţie de nefericire. Probabil de multe ori nu ştiţi de ce faceţi aceste grimase, dar exact aşa este, starea de spirit se schimbă adesea şi este vizibilă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Nu este nimic în neregulă cu starea de tristeţe, ce este doar o emoţie pe care oamenii o experimentează la diferite niveluri, dar care nu trebuie confundată cu depresia. Tristeţea şi depresia sunt două lucruri diferite. Tristeţea este trecătoare, iar depresia este de durată şi pentru combaterea ei, este nevoie uneori şi de discuţii cu specialişti.

Schimbarea frecventă a dispoziţiei are explicaţii şi consecinţe, iar oamenii pot deprinde anumite obiceiuri pentru a-şi îmbunătăţi ziua. O idee ar fi să poarte ochelari de soare, când este cazul, deoarece aceştia se pare că pot schimba starea de spirit şi look-ul persoanelor care îi va purta va deveni mai misterios şi interesant, oriunde va merge.

Conform unui studiu recent, razele solare afectează ochii, iar asta îi face pe oameni să strângă ochii şi să se încrunte. Expresia facială creată nu este una plăcută, ci din contra (te duce cu gândul la supărare), iar în plus poate chiar induce creierului senzaţia de furie, spun cercetătorii.

Purtarea ochelarilor îi face pe bărbaţi mai fericiţi şi mai atrăgători?

Un studiu recent a sugerat că ochelarii, în general, îmbunătăţesc aspectul unui bărbat şi îl fac să se simtă mai fericit. Prin purtarea unei perechi de ochelari wow, orice bărbat are o stare de bine, deoarece asta îi va stimula creierul să producă o cantitate suplimentară de serotonină. Această substanţă chimică îi schimbă starea de spirit, îl face să se simtă mai mulţumit, mai fericit şi mai încrezător în forţele proprii.

În general bărbaţii ţin cont de aspectul şi sănătatea lor, le pasă de ei înşişi, de asta aleg să poarte doar ochelari performanţi şi de înaltă calitate, cum sunt de exemplu cei din gama de ochelari bărbaţi de pe Muunel.

Motivele purtării ochelarilor sunt des întîlnite în ziua de astăzi - corectarea vederii, protejarea de soare şi împotriva efectelor nocive ale luminii albastre emise de smartphone-uri, calculatoare, televizoare cu plasmă şi alte device-uri electronice. În prezent, lentilele de protecţie împotriva luminii albastre pentru ochelari sunt mai des întâlnite decât am putea crede, tot mai multe persoane peste 40 de ani avînd nevoie de ochelari.

Mai multe studii ale cercetătorilor au demonstrat efectele nocive ale luminii albastre asupra ochilor şi sănătăţii organismului, de aceea purtarea ochelarilor de calculator a devenit atât de populară şi necesară, de la an de an. Lumina albastră de la device-uri electronice (calculator, smartphone, tabletă, laptop, televizor) are un impact negativ astfel:

·        Trece prin cornee, prin lentile şi ajunge la retină, unde poate produce probleme de vedere

·        Poate cauza oboseală oculară şi poate afecta vederea

·        Produce sindrom de oboseală digitală (simptome de ochi dureroşi, iritaţie şi mâncărime, probleme de focalizare)

·        Creşte riscul de miopie, astigmatism, prezbiopie

·        Blochează secreţia de melatonină în organism şi poate afecta calitatea somnului.

Bărbaţii sunt mai seducători cu ochelari?

Potrivit sondajelor de opinie, ochelarii reprezintă accesoriul perfect în ziua de azi, ei îmbunătăţesc aspectul fizic al bărbaţilor, îi fac să pară mult mai seducători. În prezent, foarte mulţi bărbaţi poartă ochelari de soare, pentru a avea mai mult stil, rafinament şi a fi mai eleganţi. Ei consideră că ochelarii sunt necesari în primul rând pentru a-şi exprima personalitatea şi stilul unic, cuceritor.

Fără îndoială, ochelarii atrag mai multă atenţie asupra utilizatorului şi îl pun în valoare, mai ales dacă au şi un design elegant, în tendinţele actuale ale modei. Impactul ochelarilor asupra oamenilor este impresionant, atunci când aceştia sunt moderni şi de calitate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.