Poate că acum eşti la primul tău job într-o companie importantă. Sau poate că eşti deja într-o poziţie de conducere. Indiferent de contextul în care te afli în acest moment în carieră, dacă eşti un om ambiţios care are un plan foarte bine stabilit este timpul să îţi propui să ocupi în viitor scaunul de CEO al unei companii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Însă, potrivit site-ului de wedohr.ro, a ajunge într-o astfel de poziţie, înseamnă, de multe ori, a fi la locul potrivit în momentul potrivit. Pe de altă parte, indiferent de contextul în care te afli acum, a ajunge într-o poziţie de conducere importantă presupune să îndeplineşti câteva calităţi esenţiale: de la comunicare la leadership. Şi tocmai pentru a te ajuta să îţi dai seama dacă ai sau nu aceste lucruri, Tiffany Franklin, fondator al companiei TJF Career Coaching, ne oferă şapte criterii pe care ar trebui să le îndeplineşti pentru a visa la o astfel de poziţie importantă: 

1. NU-ŢI ESTE TEAMĂ SĂ ÎŢI ASUMI RISCURI CALCULATE

Într-o poziţie de conducere trebuie să ştii când şi cum să iei decizii importante care să aibă un impact important asupra viitorului companiei din care faci parte. Dacă poţi să oferi stabilitate echipei pe care o conduci şi, în acelaşi timp, ştii să îţi asumi riscuri care să aducă beneficii pe termen scurt şi lung, atunci viitorul tău este clar într-un astfel de job de conducere. 

Un om care se află într-o astfel de poziţie trebuie să ştie să analizeze atât factorii interni, cât şi pe cei externi. Şi să ştie exact ce impact pot avea asupra business-ului şi a domeniului de activitate din care face parte. Altfel spus, dacă îţi doreşti un astfel de job trebuie să ai abilitatea să înveţi din trecutul companiei pentru a putea să îţi asumi riscuri calculate care să determine viitorul acesteia. 

2. ŞTII SĂ COMUNICI

Comunicarea este una dintre pietrele cele mai importante de la temelia leadership-ului. Iar atunci când vrei să ocupi o poziţie de conducere trebuie să-ţi motivezi oamenii, să ştii cum să le prezinţi viziunea, astfel încât să o înţeleagă şi să o accepte. Mai mult decât atât, atunci când te afli într-o astfel de poziţie importantă trebuie să ştii cum să dezvolţi relaţii cu angajaţii tăi, astfel încât să le oferi acestora satisfacţia că fac parte dintr-o echipă frumoasă, în care se simt bine, motivaţi şi apreciaţi. 

De altfel, acesta este şi unul dintre factorii cei mai importanţi pentru ca un angajat, mai ales din Generaţia Millennial, să rămână într-o companie – mai multe despre acest subiect puteţi să citiţi în articol 75% dintre tinerii din Generaţia Millennial spun că acest lucru i-a ajutat să fie promovaţi în carieră

3. ÎŢI DOREŞTI DE FIECARE DATĂ SĂ TE DEPĂŞEŞTI … EVENTUAL SĂ AJUNGI CÂT DE REPEDE ÎNTR-O FUNCŢIE DE CONDUCERE

Posibilitatea unei astfel de oportunităţi profesionale nu se întâmplă în primii ani de carieră. Cel mai probabil nici măcar în primul deceniu. O astfel de poziţie se câştigă după mult timp şi multe provocări profesionale la care ai făcut faţă cu brio. Şi, de cele mai multe ori, pentru a ajunge aici trebuie să ajungi să câştigi multe experienţe şi, mai ales, respectul oamenilor cu care lucrezi, al specialiştilor şi al liderilor din domeniu.

Citeşte mai multe despre felul în care îţi poţi da seama dacă eşti făcut pentru a ocupa o poziţie de conducere în companie AICI:

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.