In randul romanilor moda mobilei de baie este aproape absenta. Sau cel putin la inceput, cand exista planul de mobilare si amenajare nu se are in vedere neaparat necesitatea unui mobilier la propriu. Aici depinde de suprafata zonei de baie, de buget si nu numai.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Se remarca un interes sporit al celor care au bai spatioase, in cadrul carora pot integra piese de mobilier. Acestea sunt de regula de tip dulap, spatii de depozitare cu dublu rol, atat practic, cat si estetic. Aici se mentin de regula produsele de ingrijire si curatare, specifice bailor, mereu la indemana. Insa implicatiile unei astfel de alegeri sunt in masura sa complice lucrurile.

Cum alegi mobile de baie

Caracteristicile acestui spatiu impune de la sine alegerea de mobila baie ce tine cont de rezistenta materialelor si a ansamblului de mobilier. Din cauza umiditatii se impun conditii speciale. In plus, mobilierul pentru baie nu ar trebui sa fie prea extins, caci sunt preferate zonele mai aerisite si nu incarcate.

Din acest punct de vedere, mobila de baie potrivita este cea calitativa, pornind de la materialul de baza si pana la modul in care este creat setul. Mdf-ul spre exemplu sau lemnul tratat sunt printre cele mai frecvente recomandari. Nu sunt folosite simplist, ci preferate sunt mai degraba combinatiile, pentru a da o nota de eleganta si pentru a iesi in evidenta. In acest sens, este aleasa adesea marmura, mai ales pentru blatul ce sustine chiuveta sau sticla, pentru sertarele diverse.

De aici pornesc si variatiile de pret. Pentru o varianta mai accesibila, mdf-ul este preferat. Acesta cunoaste diversitate privind textura, culoarea de asemenea.

Tipuri de piese de mobila pentru diversele tipuri de bai

Ideea de baza a unui mobilier de baie este functionalitatea. Se va alege in consecinta, explorand orice spatiu disponibil, doar ca in acest scop este preferata varianta de mobila la comanda, care sa corespunda cu nevoile in fiecare situatie in parte si, mai mult decat atat, sa fie vorba de o abordare personalizata.

Intr-o baie generoasa se poate alege un set complet, compus din cabinet pentru lavoar, un dulap cu oglinda, un altul soldat – stilul de dulap ingust, dar inalt aproape de tavan ce incadreaza alte piese de mobilier si se plaseaza de obicei, intr-un set, la extremitati. Se aleg de asemenea diverse dulapuri suspendate, polite si rafturi, dupa caz si preferinte.

Insa, acolo unde optiunile de amenajare sunt mai restranse, acolo unde mobilarea este mai limitata, se vor alege mai putine astfel de piese, dispuse in mod inteligent. Spre exemplu, deasupra vasului de toaleta se poate monta un dulap suspendat, se renunta la mobilierul de tip soldat, un dulap cu lavoar este necesar si alte polite daca spatiul mai permite.

In cele din urma, nu doar marimea baii conteaza, ci si membrii familiei, nevoile acestora privind depozitarea lucrurilor. In plus, din punct de vedere al stilului de amenajare, se poate opta pentru mobilierul suspendat, cel care lasa loc liber pe podea sau cel clasic. Si aici depinde de alte elemente, de montajul vasului de toaleta si al lavoarului, a tuturor obiectelor sanitare.

Culori si preferinte

Din punct de vedere cromatic din nou depinde ce stil a fost adoptat. Sa nu uitam ca intr-o astfel de incapere exista placile ceramice, obiectele sanitare de asemenea si alte accesorii ce au si ele o nota cromatica. Intr-o baie clasica, alba, cu piese din inox, se poate continua cu alb pentru mobila. Aceasta este usor de intretinut.

De un efect deosebit este contrastul, astfel ca in functie de piesele mentionate si de cromatica lor piesele de mobilier se vor alege in asa fel incat sa surprinda vizual. Atentie insa, notele de culoare inchise vor crea iluzia unui spatiu mai restrans. Pentru a miza pe efectul de spatietate se vor alege tonuri de culoare deschisa.

Sunt preferate de obicei culorile calde, marourile, bejurile, cu sau fara textura lucioasa – in al doilea caz se creeaza un efect deosebit si elegant, potrivit in case pe masura.

Specialistul ales sa proiecteze mobila de baie va sti sa ofere si consiliere pe masura. Iar daca aceasta alegere este ProDesignArt, atunci serviciul lor de proiectare 3D va fi fix ce trebuie pentru ca solicitantul sa isi dea seama cum se incadreaza mobila in spatiul disponibil.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.