Chiar dacă bucătăria este considerată un spaţiu multifuncţional, acest lucru nu ar trebui să stea în calea creativităţii tale. Amenajarea acestei încăperi ţine de bun gust şi pricepere, iar în acest articol vei descoperi câteva idei de decorare a bucătăriei, din care să te inspiri dacă ai în plan o mică schimbare de peisaj.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cum să îţi transformi bucătăria într-un spaţiu modern şi frumos

●      Culorile deschise, întotdeauna o alegere excelentă pentru o bucătărie cochetă

Bucătăria, la fel ca şi dormitorul, merită o atenţie deosebită în ceea ce priveşte paleta de culori acceptată. Dacă în celelalte camere te mai poţi juca cu tonurile închise în anumite locuri, bucătăria cere mai multă lumină. Culorile alb, crem, galben şi gri deschis se numără printre nuanţele potrivite pentru această încăpere, lucru susţinut chiar şi de designerii în domeniu.

În plus, vei permite luminii naturale să invadeze bucătăria şi să scoată în evidenţă mobilierul cochet.

●      Alege mobila în funcţie de dimensiunile bucătăriei

Mobila pe comandă este o soluţie la îndemână, însă te poţi gândi şi la magazinele de specialitate, care oferă produse standard, potrivite oricărei bucătării.

Poţi alege corpurile modulare de bucătărie, realizate din pal, cu linii vintage. Mai mult, dacă eşti în căutare de mese pentru bucătărie extensibile, nu uita să măsori spaţiul dedicat unui asemenea tip de mobilier, sa te poti bucura de utilitatea ei, împreună cu familia. Pe Homelux.ro găseşti o gamă variată de astfel de produse, din care să alegi ce ţi se potriveşte mai bine cu designul bucătăriei tale.

●      Amenajează “colţul de cafenea”

Plăcerea de a savura cafeaua de dimineaţă este cu siguranţă momentul de care ai nevoie pentru a te pune pe picioare şi  începe o nouă zi în forţă. De aceea, “colţul de cafenea” se poate face chiar la tine în bucătărie, dacă îţi pui imaginaţia la treabă.

O canapea cochetă, cu perne moi se potriveşte unei bucătării de dimensiuni mai mari. Însă dacă spaţiul nu îţi permite, trebuie să te gândeşti la cum să alegi cea mai bună masă de servit micul dejun şi implicit cafeaua de dimineaţă pentru a avea un start bun în fiecare zi. Micile detalii contează, iar bucătăria este una dintre cele mai frecventate camere dintr-un apartament şi locul unde te poţi simţi cu adevărat relaxată, fie la o gură de cafea, fie pregătind preparate gustoase.

●      Cumpără doar electrocasnicele de care ai nevoie

Există tentaţia de a cumpăra în exces tot felul de electrocasnice care nu fac nimic altceva decât să ocupe spaţiu inutil. Alege în schimb să achiziţionezi doar produsele de care ai nevoie şi care au loc în bucătăria ta, inclusiv frigiderul.

În plus, pentru a câştiga şi mai mult spaţiu, poţi opta pentru electrocasnicele incorporabile precum maşina de spălat vase, cuptorul, chiuveta sau plita de gătit. Astfel de produse pot fi chiar mai avantajoase din punct de vedere preţuri, în comparaţie cu electrocasnicele standard.

Aşadar, amenajarea bucătăriei nu este dificilă, dacă ţii cont de gusturile personale, viziune şi un strop de creativitate. Mizează pe culorile deschise şi un mobilier pe placul tău, pentru a te putea bucură cu adevărat de această încăpere.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.