Salonul Internaţional de Carte Bookfest începe pe 1 iunie cu evenimente dedicate special copiilor, reunite în cadrul programului Bookfest Junior.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
  • Împreună cu Ministerul Educaţiei, Bookfest demarează proiectul ”Educaţia prin lectură”
  • Peste un milion de cărţi vă aşteaptă la Romexpo, de pe 1 până pe 5 iunie

A XI-a ediţie a Salonului Internaţional de Carte Bookfest (Romexpo, 1-5 iunie 2016) va reuni peste 200 de edituri, care promit un program plin de surprize, o ofertă ce include peste un milion de cărţi şi reduceri de până la 80% din preţul de copertă. Invitatul de onoare din acest an va fi Israel, ţară a cărei participare se va derula sub motto-ul „Never Stop Dreaming”. Vizitatorii acestei ediţii Bookfest vor putea lua parte la peste 300 de evenimente, de la lansări, dezbateri şi colocvii până la proiecţii cinematografice şi evenimente interactive.

Bookfest 2016 se va desfăşura, în premieră, sub Înaltul Patronaj al Preşedintelui României.

Campionatul poveştilor începe la Bookfest

Sărbătoarea de 1 Iunie, care coincide cu prima zi de Bookfest, va fi marcată printr-un program dedicat copiilor şi adolescenţilor: Bookfest Junior. Editurile participante vor organiza diverse acţiuni speciale, de la lansări de carte şi întâlniri cu autorii la ateliere de desenat şi de teatru. Vizitatorii sunt de asemenea aşteptaţi cu reduceri la cărţile pentru copii şi adolescenţi (Happy Hours) şi cu tot felul de premii surpriză. Editurile susţinătoare ale programului sunt Humanitas, Curtea Veche Publishing, Editura Niculescu, Meteor Press, All, Rao, Editura Arthur, Editura Trei, Nemira, Okian, Paralela 45, Corint Junior, Casa Radio, Pandora M şi Editura Diana.

Micii vizitatori se vor întâlni miercuri, 1 iunie, cu scriitoarea Ioana Nicolaie care va fi protagonista a două evenimente. Mai întâi, editura Casa Radio deschide la ora 12:30 Clubul Şoriceilor, în cadrul căruia va fi lansat un nou titlu din colecţia Noapte bună, copii!: audiobook-ul Aventurile lui Arik, de Ioana Nicolaie, în lectura autoarei. La 13:30, la standul Editurii Humanitas, Ioana Nicolaie va lansa Campionatul poveştilor, un atelier de povestit şi desenat despre Alice în Ţara Minunilor, de Lewis Carroll. Editura Niculescu îşi va prezenta în standul propriu, la aceeaşi oră, noutăţile editoriale pentru copii şi adolescenţi, iar între 18:00 şi 19:00, propune un Happy Hour, cu o reducere generală de 30% la cărţile dedicate lor. Reduceri, între 25% şi 50%, vor oferi şi editurile Meteor Press şi All, la toate cărţile pentru copii şi adolescenţi, pe toata durata Salonului.

Concursuri cu premii pentru copii

La standul Editurii Nemira va fi pregătit Colţul de joacă NEMI, programat a fi inaugurat pe 1 iunie, la ora 13:30. La ora 10:30 cei mici pot veni la o întâlnire specială cu eroul cărţii lui Valentin Nicolau Bronto, un dinozaur neastâmpărat. Ei îl vor putea vedea într-o scenetă montată după această carte, scenetă care îi va avea ca protagonişti pe membrii Trupei Limpopo. Ceva mai târziu, la 15:00, vor fi invitaţi la Un ceai cu Alice, unde vor asculta povestea, citită de Veronica D. Niculescu.

Editura Pandora M îi aşteaptă pe micii cititori cu o tombolă având ca premii ursuleţi PanDA şi pisicuţe MOG, cărţi Pandora M şi invitaţii la piese puse în scenă de actorii Teatrului Ion Creangă. Pentru miercuri, joi şi vineri, librăria online Okian le propune un concursul cu întrebări Which fictional character is this?, un atelier cu jocuri de rol, o dezbatere, un atelier de poveşti cu finaluri imprevizibile şi unul de creaţie şi distracţie.

Sâmbătă, 4 iunie, Editura Paralela 45 va organiza la ora 11.00 evenimentul Joc şi Joacă: cele mai frumoase cărţi pentru copii, avându-i ca invitaţi pe Daniela Mişcov, Mihaela Pogonici şi Viorel Zaicu. Duminică, în ultima zi a Bookfest, la 11.30, editura le propune vizitatorilor o incursiune prin Lumea imaginată de…, o carte scrisă de Keri Smith (autoarea bestseller-ului Jurnalul meu trăsnit) dar şi să participe la concursul Dă imaginaţia la maxim!. Îi vor însoţi invitaţii Simona Popescu, Bogdan Teodorescu, Mihaela Pogonici şi Viorel Zaicu.

Lansări de poveste şi reduceri spectaculoase

Copiii şi părinţii îşi vor putea trece în agendă şi propunerea Curtea Veche Publishing, care pregăteşte două lansări de poveste: volumul De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?... şi alte 10 întrebări fantastice, de Adina Rosetti şi Cristiana Radu şi cartea pentru copii Mandale dacice, de Mǎdǎlina Corina Diaconu şi Mihai Ionuţ Grǎjdeanu.

Editura Diana pregăteşte o ofertă bogată de cărţi pentru copii şi părinţi. Printre titlurile anunţate se vor afla Cum învaţă copiii, de Linda Pound, o încercare de explicare a teoriilor educaţionale şi psihologice privind modul în care învaţă copiii şi colecţia ABC-ul poveştilor terapeutice, de Ioana Omuţ-Cherechianu şi Natalia Coroiu. Editura îi aşteaptă pe cei mici şi mari cu o propunere greu de refuzat: preţuri începând de la 1 leu. În plus, vizitatorii vor primi câte o cutie de plastilină cadou, pentru fiecare carte de colorat cumpărată de la standul editurii pe perioada Bookfest. Printre personalităţile care vor lua parte la evenimentele organizate de Editura Diana se va afla şi cunoscutul autor de science-fiction Alexandru Mironov.

Cei mici sunt de asemenea aşteptaţi la standul Editurii Integral pentru o triplă lansare: volumele Zâna Oglinjoară, Simona and her Magic Racket şi Dracula Junior’s Diary, toate aparţinând autoarei Brânduşa Novac.

Ministerul Educaţiei susţine Bookfest

Asociaţia Editorilor din România are bucuria să anunţe încheierea unui parteneriat de colaborare cu Ministerul Educaţiei Naţionale pentru promovarea lecturii în rândul copiilor, stimularea participării lor la evenimentele din cadrul Bookfest precum şi pentru susţinerea cu premii a concursurilor şcolare. Intitulat ”Educaţia prin lectură”, acest parteneriat va funcţiona pentru toate ediţiile locale Bookfest şi va fi inaugurat la ediţia din 1-5 iunie 2016, de la Romexpo (Bucureşti).

”Suntem onoraţi că Ministerul Educaţiei a fost de acord să încheiem acest parteneriat care, de fapt, ajută în primul rând copiii să se apropie mai uşor de carte şi de citit. «Educaţia prin lectură» este fundamentală pentru devenirea unui adult şi, cu cât mai repede vom înţelege asta, cu atât mai eficient va deveni sistemul nostru de învăţământ”, a declarat Grigore Arsene, preşedintele Asociaţiei Editorilor din România, care organizează Salonul Internaţional de Carte Bookfest.

O notă de informare referitoare la acest proiect a fost transmisă de Minister tuturor inspectoratelor şcolare din ţară, pentru susţinerea participării elevilor la a XI-a ediţie a Salonului Internaţional de Carte Bookfest.

La fel ca la toate evenimentele Bookfest, intrarea publicului va fi liberă atât în cadrul Salonului de Carte, cât şi la toate evenimentele şi proiectele interactive programate pe durata acestuia. Programul de vizitare va fi: miercuri, 1 iunie — 10:00-20:00; joi, 2 iunie — 10:00-20:00; vineri, 3 iunie — 10:00-21:00; sâmbătă, 4 iunie — 10:00-21:00; duminică, 5 iunie — 10:00-20:00. Accesul vizitatorilor va fi gratuit pe toată perioada salonului de carte.

Salonul Internaţional de Carte Bookfest este organizat de Asociaţia Editorilor din România, sub egida Federaţiei Editorilor din România, cu sprijinul Ministerului Culturii.

Sponsor: Banca Transilvania.

Parteneri media: TVR, Europa FM, Adevărul, Hotnews.ro, Accente, QMagazine, news.ro, CalendarEvenimente.Ro şi Roportal.Ro.

Bookfest este cel mai important salon de carte din România şi singurul eveniment al industriei editoriale care a reuşit să capete o dimensiune internaţională marcantă. Începând din 2012, Bookfest s-a extins şi în alte oraşe din România: Timişoara, Cluj-Napoca, Iaşi, Târgu-Mureş, Braşov, dar a avut şi două ediţii Bookfest de Crăciun la Bucureşti. La ediţiile internaţionale anterioare, ţările invitate au fost Spania (2010), Ungaria (2011), Franţa (2012), ţările de limba germană (Germania, Austria, Elveţia - 2013), Polonia (2014) şi Cehia (2015).

Contact:

Mihai Mitrică

Director executiv

Tel. 0728 327 601

mihai.mitrica@aer.ro

Adrian Baciu

Asistent Relaţii Publice

Tel. 0728.327.603

adrian.baciu@aer.ro

 

www.bookfest.ro

www.facebook.com/BookfestRomania

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.