Consiliul director al FINCANTIERI S.p.A., condus de Giampiero Massolo, a aprobat raportul financiar provizoriu valabil la data de 31 martie 2018.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Rezultatele din primul trimestru al 2018 confirmă liniile strategice de dezvoltare stabilite prin Planul de Business prezentat la sfârşitul lunii martie şi se aliniază tendinţelor de creştere înregistrate în ultimii doi ani. Cu un volum de producţie şi cu profitul în creştere, compania noastră continuă să îşi demonstreze capacitatea de a genera valoare într-un domeniu complex”, a spus  Giuseppe Bono, CEO Fincantieri.

“Motivaţi de acest prim pas important, vom continua trendul crescător care ne va propulsa în anii următori spre vârful industriei construcţiilor navale la nivel mondial”, a concluzionat Bono.

Rezultate obţinute

  • Rezultate conforme cu obiectivele Planului de business 2018 – 2022: venituri la 31 martie 2018 cu 11% mai mari decât în aceeaşi perioadă din 2017. La 31 martie 2018, EBITDA era de 89 de milioane de euro (o creştere de 33% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent).
  • Comenzi încă nelivrate de 27,7 miliarde de euro, acoperind  5 ani şi jumătate de activitate,  raportat la veniturile din 2017: comenzile încă nelivrate erau, la 31 martie 2018, de 21,8 miliarde de euro (20,8 miliarde de euro la 31 martie 2017)  cu 104 nave în registrul de comenzi;
  • Segmentul vaselor de croazieră, acţiuni comerciale viitoare: înţelegerea cu Viking pentru construcţia altor şase unităţi, pe modelul de succes deja folosit la construcţia altor nave. VARD a semnat un contract pentru proiectarea şi construcţia altor două vase de croazieră de lux pentru compania franceză PONANT. VARD a mai semnat o Scrisoare de Intenţie pentru proiectarea şi construcţia a 2 vase speciale de croazieră pentru Viking, cu o opţiune pentru alte două nave.
  • Fincantieri, prin unitatea de Reparaţii şi Conversie a navelor din divizia Servicii, şi Grupul Grimaldi au semnat un contract pentru lucrări de mărire şi recondiţionare a feriboturilor de croazieră “Cruise Roma” şi “Cruise Barcelona”, construite de Fincantieri în şantierul naval Castellammare di Stabia.
  • Performanţă operaţională solidă prin livrarea Carnival Horizon
  • În primele trei luni ale anului 2018, veniturile au crescut cu 11% faţă de aceeaşi perioadă a lui 2017, conform previziunilor de creştere pentru acest an.

Perspective

Ne aşteptăm ca rezultatele pe tot anul 2018 să fie conforme cu obiectivele stabilite în Planul de Business 2018-2022. Pentru 2018, grupul confirmă o creştere a veniturilor între 3% şi 6% şi o marjă EBITDA de aproximativ 7,5%, legată în special de o profitabilitate mai mare în construcţia de nave.

În segmentul construcţiilor de nave, în 2018 compania umează să livreze 10 unităţi -  dintre care 4 nave de croazieră şi 6 unităţi navale, să desfăşoare întreaga producţie operaţională pentru programul de reînnoire a flotei navale italiene şi să înceapă activităţile de proiectare pentru contractul încheiat cu ministerul Apărării din Qatar.

În segmentul Offshore, VARD îşi continuă programul deja început de diversificare a acţiunilor de business, concentrându-se în acelaşi timp pe produsele cu potenţial mare de pe pieţele de referinţă. Dezvoltarea parteneriatului cu Fincantieri S.p.A va continua, mai ales pe segmentul construcţiei navelor de croazieră. Aşa cum am mai precizat, într-o perioadă de recuperare treptată a creşterii veniturilor, profitabilitatea acestui segment reflectă procesul continuu de ajustare a structurii de producţie la provocările impuse de efortul de diversificare a portofoliului.

Pe parcursul anului, segmentul ”Echipamente, Sisteme şi Servicii” este aşteptat să confirme rezultatele pozitive obţinute, graţie şi comenzilor asociate programului de reînnoire a flotei navale italiene şi contractului cu statul Qatar. Vor fi implementate acţiuni comerciale şi organizaţionale, pentru a asigura o mai mare stabilitate şi dezvoltarea afacerii post-vânzări în segmentul navelor de croazieră şi în cele mai importante zone geografice.

Despre Fincantieri

Fincantieri este unul dintre cei mai mari constructori de nave şi numărul 1 mondial în diversificare şi inovaţie. Grupul italian este lider în proiectarea şi construcţia vaselor de croazieră precum şi în toate sectoarele high-tech ale construcţiilor navale, de la naval la offshore şi vase de mare complexitate, feriboturi şi mega-iahturi, la reparaţii navale şi conversii, sisteme şi producţie de echipament precum şi servicii after-sales. Cu sediul la Trieste (Italia), Grupul a construit peste 7000 de nave de-a lungul istoriei sale maritime de peste 230 de ani. Cu peste 19.500 de angajaţi – dintre care 8,300 în Italia -  şi 20 de şantiere pe 4 continente, Fincantieri este astăzi lider occidental în construcţii navale. Printre clienţi se află importanţi operatori de vase de croazieră, forţele navale italiene şi americane, alături de alte forţe navale străine. Fincantieri este partenerul mai multor companii europene din domeniul apărării care desfăşoară programe multinaţionale.

www.fincantieri.com

FINCANTIERI S.p.A. – Media Relations

Antonio Autorino

Micaela Longo

Tel.  +39 040 3192473

Tel.  +39 040 3192247

Mob. +39 335 7859027

Mob. +39 366 6856280

antonio.autorino@fincantieri.it

   micaela.longo@fincantieri.it

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.