Agenţia Naţionalã de Integritate a constatat existenţa indiciilor privind posibila sãvârşire a infracţiunii de conflict de interese de cãtre POPA GHEORGHE, fost rector al Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În exercitarea atribuţiilor de ordonator de credite, în perioada în care concomitent cu funcţia de conducere deţinutã a fãcut parte şi din echipa de implementare a proiectului „Promovarea cercetãrii ştiinţifice din domeniul criminalisticii în activitatea judiciarã” derulat în cadrul Academiei de Poliţie” Alexandru Ioan Cuza”, persoana evaluatã a semnat, a aprobat mai multe documente şi a dispus efectuarea de plãţi cãtre sine, valoarea totalã a veniturilor realizate astfel, fiind de 8.205 Lei.


Având în vedere cele de mai sus, Agenţia Naţionalã de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângã Judecãtoria Sector 5  în vederea efectuãrii de cercetãri cu privire la sãvârşirea de cãtre POPA GHEORGHE a infracţiunii de conflict de interese prevãzutã de art. 301 din Codul Penal al României,  potrivit cãruia „Fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a îndeplinit un act ori a participat la luarea unei decizii prin care s-a obţinut, direct sau indirect, un folos patrimonial, pentru sine, pentru soţul sãu, pentru o rudã ori pentru un afin pânã la gradul II inclusiv sau pentru o altã persoanã cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncã în ultimii 5 ani sau din partea cãreia a beneficiat ori beneficiazã de foloase de orice naturã, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani şi interzicerea exercitãrii dreptului de a ocupa o funcţie publicã”.

Persoana evaluatã a fost informatã despre declanşarea procedurii de evaluare.


Agenţia Naţionalã de Integritate îşi exercitã atribuţiile cu respectarea principiilor legalitãţii, confidenţialitãţii, imparţialitãţii, independenţei operaţionale, celeritãţii, bunei administrãri, precum şi al dreptului la apãrare. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.