Cea de-a patra ediţie a Conferinţei de Educaţie Timpurie va avea loc în perioada 25-27 octombrie la Hotel Capitol din Bucureşti. Evenimentul este organizat de First7, divizia de training a Fundaţiei Acorns, cu scopul de a oferi acces la informaţie profesioniştilor care lucrează cu copii de 0-6 ani, de a promova şi susţine profesia de educator în România şi de a contribui la îmbunătăţirea sistemului de învăţământ preşcolar.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Organizatorii îşi propun să ofere acces gratuit la conferinţă unui număr de peste 100  de educatori din sistemul de stat, psihologi, pedagogi şi coordonatori responsabili cu întocmirea planificărilor pentru activităţile educaţionale, asistenţilor medicali, supraveghetorilor şi îngrijitorilor din creşele de stat care interacţionează şi participă la activităţile copiilor.

În acest an, tema conferinţei este “Educaţie cu entuziasm pentru copii fericiţi” iar speakerii internaţionali invitaţi vor aborda această tematică din unghiuri complementare.

·         Jane Bright lucrează cu educatori şi cu manageri educaţionali în Marea Britanie, concepând programe care susţin dezvoltarea sistemelor de educaţie timpurie.

·         Helen O'Donoghue are o experienţă de peste 25 de ani în sisteme educaţionale internaţionale. Poziţiile ocupate în Malaezia, China, Vietnam, Franţa, Olanda, Oman, Arabia Saudită, Elveţia şi Marea Britanie i-au facilitat o vastă experienţă multiculturală. Helen a condus două mari şcoli internaţionale, este pasionată de procesul de învăţare a copiilor şi de îmbunătăţirea sistemelor educaţionale.

·         Shonette Bason Wood este trainer internaţional, educator şi mamă a şase copii. Într-un fel, reuşeşte să ţină totul împreună, împărtăşind reţeta succesului fanilor ei din întreaga lume. În prezentările sale, Shonette generează emoţie, interes, pasiune şi dorinţa de a crea o cultură educaţională puternică şi pozitivă, de care să poată beneficia orice organizaţie.

·         Mandy Tulloch a fondat Mud Pies în 2009 pentru a promova educaţia în natură. De la lansarea sa, Mud Pies a lucrat cu sute de familii, şcoli şi diverse organizaţii precum BBC Scoţia, Scottish Natural Heritage, Techfest in September şi Universitatea din Aberdeen. Ideea Mud Pies s-a dezvoltat din dragoste pentru natură şi dintr-o experienţă îndelungată în a ajuta copiii să înveţe mai multe despre mediul înconjurător.

“Prin Conferinţa de Educaţie Timpurie ne dorim să oferim cursuri similare celor disponibile pentru profesorii din Europa de Vest şi să creăm astfel un nucleu care inspiră schimbarea prin informaţii şi practică. Este nevoie de astfel de iniţiative pentru ca numărul candidaţilor care doresc să intre în învăţământ este în continuă scădere iar educatorii existenţi au nevoie de strategii adecvate noilor generaţii. Pentru anul acesta, am ales tema "Predarea cu entuziasm pentru copii fericiţi" pentru că ştim că un profesor extraordinar este complet implicat în predare iar eforturile sale au un impact asupra modului în care se vor comporta generaţiile viitoare. Am invitat traineri care pot acoperi într-o manieră completă tematica aceasta, pentru că managementul clasei ar trebui să se bazeze pe un cumul de abilităţi personale şi profesionale al educatorului.” Valentina Secară, fondator al Fundaţiei Acorns.

Educatorii se pot înscrie la conferinţă printr-un e-mail la office@first7.ro.

Educatorii din sistemul public beneficiază de acces gratuit, iar taxa de participare pentru personalul din grădiniţele şi creşele private este de 240 EUR pentru toate cele 3 zile de evenimentu.

Eveniment organizat cu sprijinul Camerei de Comerţ Româno-Britanice şi al Camerei de Comerţ Româno-Olandeze (NRCC).

Sponsori: Catena, Tonica & Baby, Happy Tour, Raiffeisen Broker.

Parteneri media: Revista Mami, Revista Copii şi Părinţi, Suntmamica.ro, 9vremparinti.ro, Bebelu.ro, Sfatulmamicilor.ro, Mothersandthecity.ro, Blogdeparinti.info, Didactic.ro, Tonica.ro

Susţinut de Itsy Bitsy FM – Bucurie în familie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.