O delegaţie formată din 5 doamne a reprezentat Organizaţia de Femei a Partidului Mişcarea Populară la o masă rotundă iniţiată de UDMR la care au participat liderilor organizaţiilor de femei ale formaţiunilor politice parlamentare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reprezentantele OF PMP au prezentat planurile imediate ale Organizaţiei de Femei pentru acest an, între care organizarea internă, finalizată cu un Congres, afilierea la EPP Women, precum şi susţinerea unor proiecte a căror soluţionare să se facă prin apel la mijloace legislative, dar şi administrative, precum: creşterea gradului de protecţie socială pentru copiii ai căror părinţi sunt plecaţi în străinătate, din familii cu posibilităţi reduse, instituirea gratuităţii tuturor consultaţiilor, investigaţiilor şi tratamentelor necesare unei evoluţii normale a sarcinii, sprijinirea financiară a femeilor care sunt nevoite să părăsească cu copiii un mediu familial violent.

”Este o iniţiativă binevenită nu doar pentru că are valoarea unui schimb de experienţă, ci şi pentru că, în acest mod, creştem şansele ca iniţiativele noastre să fie promovate mai eficient şi să creştem astfel şansele lor de succes. ” a transmis preşedinta Organizaţiei de femei a PMP, doamna deputat Cătălina Bozianu.

După prezentarea  activităţilor din cadrul organizaţiilor de femei, au fost identificate domeniile în care se începe  cooperarea între organizaţiile de femei. Reprezentantele organizaţiilor de femei au stabilit de comun acord o viitoare colaborare în vederea combaterii fenomenului de violenţă domestică şi violenţă în şcoli, de contracarare a procesului de scădere demografică, precum şi iniţierea măsurilor de politică familială destinate să faciliteze situaţia părinţilor care muncesc. Organizaţiile de femei vor coopera de asemenea în vederea consolidării rolului femeilor în viaţa politică din România.

În scopul acestei colaborări vor fi înfiinţate trei grupuri de lucru în domeniile menţionate, cu participarea reprezentanţilor tuturor organizaţiilor de femei, cu rolul de a asigura un dialog permanent şi colaborare în perioada dintre întâlnirile trimestriale. 

Cele 7 organizaţii ale femeilor au convenit să organizeze trimestrial astfel de întâlniri pentru a asigura un dialog permanent în vederea soluţionării problemelor cu care se confruntă societatea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.