Temperaturile scazute ne imping sa gasim cea mai buna modalitate de incalzire pentru locuinta noastra. In ziua de azi, exista o multime de metode prin care poti asigura confortul termic atat pentru tine, cat si pentru familia ta. In functie de suprafata casei, de buget si de nevoile fiecaruia, aveti libertatea de a o alege cea mai convenabila.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Iata principalele metode de incalzire a casei!

Pentru inceput, ar trebui sa tii cont de sfaturile persoanelor ce profeseaza in domeniu. Cu siguranta, acestia dispun de intreaga informatie. Daca vrei sa-ti le culegi pe cont propriu si sa tragi sigur concluziile, poti face reseach pentru a te pune la punct cu tot ceea ce trebuie sa stii. 

Centrale termice

Printre cele mai raspandite metode de incalzire se numara si centralele termice. Acestea incalzeasc apa cu ajutorul unui combustibil care poate fi gaz, lemn sau energie electrica. Ulterior, apa fierbinte este distribuita uniform prin intermediul unor tevi in calorifere, degajand caldura. In functie de combustibil, exista atat avantaje, cat si dezavantaje. 

  • Centrale termice pe baza de lemne

Cea mai clasica metoda este centrala termica alimentata cu lemne. Un dezavantaj ar fi procurarea combustibilului de calitate.  Desi, multe persoane nu iau in considerare calitatea lemnului, acest aspect afecteaza direct durata de viata a centralei.

  • Centrale termice pe baza de gaz

Alimentarea cu gaz este intalnita in special in zonele urbane si este pe departe cea mai ieftina si eficienta metoda de incalzire, avand un randament sporit. Pentru a va achizitiona o astfel de centrala este necesar sa fiti racordati la sistemul de gaze.

  • Centrale termice pe baza de energie electrica

Centralele electrice sunt recomandate unui spatiu destul de mic, intrucat energia electrica este mult mai costisitoare decat gazul sau lemnul. Este o metoda de luat in calcul pentru o locuinta din zonele in care racordarea la gaz lipseste cu desavarsire, iar lemnul este greu de procurat. 

Soba

Fiind cea mai des intalnita sursa de caldura in casele bunicilor si a parintilor nostri, soba ramane pe lista celor mai apreciate metode de incalzire a locuintei. 

  • Soba din fonta

Cel mai des sunt intalnite in bucatarie, intrucat timpul petrecut in acea incapere este relativ scurt, asadar nu necesita o sursa de caldura permanenta. Prin achizitionarea unei sobe din fonta, precum cele de pe Hornbach.ro, vei produce caldura doar cat ai nevoie, reducand astfel costurile. Desi este un material ce nu se incalzeste foarte rapid, caldura persista mult timp dupa ce focul s-a stins. 

  • Soba din teracota

Sobele din teracota sunt folosite de zeci de ani, avand mai mult rol estetic. Teracota nu este cel mai eficient material, insa cu ajutorul unei plite randamentul acesteia va creste considerabil. 

  • Soba din otel

Sobele din otel, desi au un pret mai piperat, acestea mentin caldura un timp indelungat dupa stingerea focului, ceea ce inseamna un consum mai mic al combustibilului. 

Aeroterma

O aeroterma puternica poate fi o solutie buna pentru o incapere ce nu necesita incalzire permanenta. Acestea functioneaza cu ajutorul energiei electrice, un consumabil destul de scump. Sunt recomandate incaperilor mai putin spatioase, intrucat nu produc suficienta caldura pentru a incalzi un spatiu generos.

Sursa de caldura trebuie aleasa in functie de nevoile fiecaruia, caci numai astfel va veti putea bucura atat de confortul termic dorit, cat si de un consum cat mai econom.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.