Cel mai probabil ultima vara, cea a anului 2020, nu a fost asa cum ti-ai fi dorit. Pe majoritatea dintre noi restrictiile ne-au facut sa renuntam la concedii, iar multe persoane nu au ajuns la mare. In acest context, este firesc sa iti doresti sa faci vara aceasta tot ce nu ai reusit in sezonul cald al anului trecut.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Iata cum sa ai grija de pielea ta in timpul vacantei la mare

  1. Contruieste-ti o rutina usoara de skincare

Este recomandat sa te limitezi la produsele esentiale atunci cand iti impachetezi bagajul pentru mare. Formeaza-ti cu acestea o rutina rapida si eficienta si foloseste restul timpului pentru activitatile planificate. Alege seruri si creme care sa contina ingrediente calmante si reparatoare. In ceea ce priveste textura, aceasta trebuie sa fie una light, cu o formula care se absoarbe usor. Pe wowskin.ro vei gasi o multime de astfel de produse, dintre care le poti alege pe cele potrivite tipului tau de ten. Foloseste un gel de curatare bland si renunta la produsele fotosensibilizante precum acidul salicilic si retinolul, care iti vor face mai mult rau decat bine daca le folosesti la mare.

  1. Foloseste produse adecvate dupa expunerea la soare

Este obligatoriu ca dupa o zi de plaja sa iti calmezi si sa hidratezi pielea sensibilizata si uscata de razele soarelui. Exista pe piata o multime de produse special concepute pentru nevoile pielii care a fost expusa un timp indelungat la soare. Daca nu stii ce sa alegi, vezi aici oferta de lotiuni pentru corp, cu ajutorul carora vei repara bariera protectoare a pielii tale. Pentru calmare, cel mai bun prieten al tau va fi planta de aloe vera, mai ales in cazul arsurilor. Nu uita totusi sa limitezi expunerea la soare. Fa plaja doar in orele recomandate (dimineata si seara), si foloseste orele pranzului pentru activitati in interior.

3. Nu uita de SPF

Expunerea la razele ultraviolete ale soarelui reprezinta cauza a peste 90% din cazurile de cancer de piele si este principalul factor ce duce la imbatranirea prematura a pielii. Totodata, soarele poate cauza pete hiperpigmentare si arsuri, ce sunt dificil de tratat.

Daca in trecut SPF-ul era greu de purtat, avand atat o textura cat si o culoare neplacuta, astazi exista o multitudine de variante prietenoase si usor de aplicat. Pentru fata, alege un SPF potrivit tipului tau de ten, cu textura preferata (fluid, gel, etc) iar pentru corp poti opta pentru spray-uri.

Afla ca mitul conform caruia daca folosesti protectie solara nu te bronzezi este fals. Asadar, chiar daca iti faci griji ca nu te vei bronza, foloseste SPF in cantitatea potrivita, atat pe fata cat si pe restul corpului, si vei constata ca pielea ta va avea o nuanta mai inchisa la sfarsitul vacantei.  

4. Hidrateaza-te suficient

Probabil stii deja ca organismul uman este format din 70% apa. Conform specialistilor, pentru o buna functionare, avem nevoie de minim 2L de apa pe zi. Mai mult decat atat, consumul de lichide trebuie sa fie unul crescut la plaja, fiindca, stand la soare, elimini o mare cantitate de apa prin transpiratie. Nu uita sa ai mereu o bautura racoritoare in geanta de plaja.

Clasica vacanta la mare este mai mult ca sigur pe lista ta iar planificarea din timp este esentiala pentru a te bucura din plin de zilele petrecute la plaja. Nu uita sa pui in bagaj SPF-ul, alaturi de lotiuni si creme lejere pentru corp si fata. Totodata, asigura-te mereu ca ai apa din plin.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.