Ştim că energia solară este una dintre cele mai durabile şi mai regenerabile resurse din lume. Cu excepţia poluării declanşate în timpul fabricării panourilor, energia solară nu produce poluare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poluarea este produsul secundar al consumului de energie neregenerabil şi unul dintre cei mai mari criminali globali. Poluarea afectează întreaga omenire şi are efecte grave asupra copiilor, adulţilor, persoanelor în vârstă şi a tuturor plantelor şi animalelor.

Mai jos, vei regăsi o listă cu 5 lucruri interesante pe care nu le ştiai despre panourile solare.

1. Energia solară nu creează poluare sonoră. Panourile solare creează în tăcere energie din razele solare. Află mai multe despre panoul solar electric de la dbsolar.ro şi vei găsi informaţii şi cele mai bune preţuri pentru energia viitorului.

Producătorii de cărbune sunt cei mai mari producători de emisii de carbon şi contribuie la încălzirea globală.

2. Odată cu folosirea intensivă a combustibililor fosili în secolul XX, concentraţia de dioxid de carbon din atmosferă a crescut dramatic. Dioxidul de carbon şi alte gaze reduc căldura disipată de Pământ dar nu blochează radiaţiile Soarelui. Din cauza efectului de seră se aşteaptă ca temperatura globală să crească cu 1,4° C până la 5,8° C până în anul 2100.

3. Energia solară în sine este o sursă liberă de energie. Odată ce aţi instalat panouri fotovoltaice (PV) în locuinţa voastră,întreţinerea este minimă şi rezultatul este benefic.

Nu trebuie să vă cumpăraţi complet panourile solare, puteţi închiria şi în acest mod puteţi beneficia de ele. Acest lucru face ca energia solară să fie mai accesibilă pentru toată lumea.

Panourile fotovoltaice sunt instalaţii complexe care convertesc energia solară în energie electrică. Prin instalarea panourilor solare fotovoltaice, utilizatorul poate folosi energie electrică cu costuri 0 de producţie iar mentenanţa este necostisitoare. Ele pot fi instalate pe acoperişuri sau pe teren deschis, montate pe suporturi speciale.

4. Cele mai multe panouri solare au o garanţie de 25 de ani, iar dacă închiriaţi sau cumpăraţi, cele mai multe companii oferă întreţinere gratuită.

Multe ţări au programe de stimulare cum ar fi reduceri şi cupoane pentru instalarea panoului solar. Aceste programe sunt menite să încurajeze oamenii să treacă la o producţie mai durabilă de energie. Politicile variază în funcţie de ţară, deci aflaţi ce avantaje aveţi atunci când luaţi în considerare căldura pentru casa dvs.

5. Poţi beneficia chiar şi de subvenţii din partea statului la achiziţionarea unui sistem de panouri solare. În fiecare an, programul guvernamental “Casa verde” asigură o mare parte a finanţării pentru astfel de proiecte.

În acest fel poţi să contribui la ingrijirea mediului şi totodată la sănătatea ta. Respiri mai mult aer curat, scapi de stres si te relaxezi in fiecare dimineaţa şi seara dupa o zi de muncă.

ANRE ( Reglementatorul pieţei de energie) a aprobat normele care încurajează instalarea capacităţilor mici de producţie a energiei verzi, de pânăla 1 MW pentru eoliene, fotovoltaice şi microhidrocentrale şi de până la 2 MW pentru biomasa si biogaz

Aici poţi afla mai multe informaţii cu referire la reglementatorul pieţei de energie.

Aşadar, energia solară este non-poluantă, inepuizabilă şi mai ales, gratuită.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.