Zona de centru-vest a Bucureştiului este într-o continuă schimbare imobiliară, iar peste 10-15 ani, va fi destinaţia celui mai amplu demers de reconversie urbană pe care l-a văzut Capitala: Sema Parc, un proiect imobiliar mixt care va acoperi întreaga gamă de funcţiuni şi facilităţi specifice vieţii profesionale şi personale moderne. De la clădiri de birouri, la hotel, un ansamblu rezidenţial extins sau zone comerciale şi de entertainment, toate vor face din Sema Parc un hub european efervescent.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Birouri clasa A la cheie, în noul pol de birouri al Bucureştiului

Dezvoltat de compania River Development, Sema Parc este în plină transformare, creând la momentul actual noi spaţii de birouri la cele mai înalte standarde.

Construcţiile şi amenajările recent finalizate din cadrul Sema Parc includ aproximativ 23.000 mp închiriabili de birouri clasa A în cladirile Bruxelles şi Paris. Întreg spaţiul aferent celor două clădiri a fost complet reamenajat şi livrat în ultimii 2 ani. Spaţiile cu destinaţia office recent renovate din cadrul Sema Parc sunt clădiri de joasă înălţime, birouri de clasa A prin care companiile de pe piaţă au la dispoziţie un concept variat şi accesibil. În plus, in linie cu conceptul iniţial care îşi propune integrarea tuturor aspectelor vieţii urbane moderne în cadrul Sema Parc, în prezent sunt în curs de amenajare şi reamenajare şi o serie de spaţii comune, precum spaţii verzi sau zone tip piaţetă pentru relaxare sau promenadă, dar şi a unor zone destinate pentru noi locuri de parcare.

Mai mult, procesul de reconversie şi reamenajare continuă cu o altă clădire existentă pe platformă şi transformarea ei într-o clădire de birouri clasa A care va fi denumită Berlin. Noua construcţie cuprinde o suprafaţă totală închiriabilă de 15.800 mp şi termenul estimat de livrare este Q3 2019.

Parcul de birouri este completat şi de două clădiri ridicate de la zero. În prezent, sunt în dezvoltare peste 31.000 mp închiriabili prin clădirile Oslo şi Londra, preconizaţi spre livrare în trimestrul al doilea din 2021, două clădiri cu un regim de înălţime de 6, respectiv 15 etaje.

De la birou, imediat acasă

Cu un stil de viaţă în care secundele devin tot mai preţioase, oportunitatea de a avea biroul cât mai aproape de casă devine un câştig tot mai mare. În această idee, Sema Parc este un spaţiu gândit ca un mix de funcţiuni, care reuneşte segmentul office cu cel rezidenţial, adăugând funcţiuni destinate petrecerii timpului liber sau activităţilor culturale. Sema Parc îşi doreşte să aducă şi un element de strălucire datorită amplasării de-a lungul râului Dâmboviţa.

Ansamblul rezidenţial va fi o dezvoltare de tip hexagonal care permite o densitate optimă a clădirii, în timp ce furnizează şi spaţii generoase de verdeaţă amenajate de un arhitect peisagist. În total, segmentul rezidenţial va include 41 de blocuri, cu înălţimi între 5 şi 9 etaje. În zona sudică, accentul pe înălţime va fi asigurat de trei turnuri de tip rezidenţial.

Localizarea centrală şi interconectată la infrastructura oraşului, precum şi calitatea execuţiei sunt principalele elemente distinctive ale viitorului ansamblu rezidenţial, iar el se va adresa segmentului cu venituri medii şi peste medii. Chiar dacă momentan focusul în Sema Parc este segmentul office, segmentul rezidenţial va face parte din următoarea etapă de dezvoltare.

1 milion de metri pătraţi construiţi la finalul proiectului

Master Planul din Sema Parc presupune o dezvoltare imobiliară întinsă pe aproximativ 41 de hectare şi o suprafaţă totală construită care, la finalul proiectului, va atinge aproximativ 1 milion mp construiţi.

Concret, dacă vorbim despre un total al suprafeţelor construite şi împărţirea lor pe funcţionalităţi, Sema Parc se ridică la un total de aproximativ 964.800 mp construiţi. Cea mai mare pondere o reprezintă segmentul de birouri cu 54% din totalul construit (526.800 mp), fiind urmat de segmentul rezidenţial cu 32% (305.200 mp). Spaţiile comerciale şi destinate recreeri vor ocupa un procent de 10% din totalul construit (93.500 mp), iar segmentul hotelier este estimat la 2% (21.300 mp).

Prin întreg conceptul, Sema Parc poate deveni “the place to be”, un proiect care să revitalizeze viaţa urbană din zona central-vestică a Capitalei. Proiectul prevede o serie de elemente de unicitate pentru piaţa locală. De exemplu, zona de retail nu se va concentra într-un singur centru comercial de sine-stătător, aşa cum există deja în piaţă, ci va lua forma unor galerii comerciale, cum sunt cele faimoase pe care le regăsim în oraşe eurpene, precum Milano, Londra sau Berlin. De asemenea, zona de high-street care va fi integrată în acest ansamblu va fi unică în Bucureşti - o zonă comercială alcătuită din 7 mari galerii care se vor întinde pe o suprafaţă de 3 km şi care vor include la parter magazine, restaurante sau cafenele.

Un element distinctiv faţă de proiectele cu funcţii multiple dezvoltate în prezent este că suprafaţa construită va ocupa doar 30% din întreaga platformă, ceea ce arată atenţia sporită a proiectului pentru spaţiile aerisite, geometria armonioasă a clădirilor, precum şi multe spaţii verzi care să asigure un echilibru între elementele construite şi cele naturale. În această linie, proiectul prevede şi piaţete mici care se vor regăsi de-a lungul întregii suprafeţe cuprinse în master plan, împărţind spaţiul într-un mod armonios, iar parcul central va avea aproximativ 1,65 ha.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.