Indiferent de tipul de bicicleta pe care il detii, incaltamintea de ciclism te ajuta sa pedalezi mult mai eficient datorita sistemelor de prindere a talpilor rigide pe pedalele specifice. Poti folosi aproape orice tip de incaltaminte atunci cand mergi pe bicicleta in oras pe distante scurte, pe traseul spre job sau cand pleci la plimbare cu prietenii in parc.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Daca alegi sa pedalezi pe un traseu lung de viteza sau pe un traseu cu dificultate la munte, este foarte important sa alegi incaltamintea potrivita inainte sa pornesti la drum. Desigur, chiar si pe aceste trasee poti folosi orice fel de incaltaminte insa, sansele ca piciorul tau sa alunece sau ca incaltamintea sa se deterioreze sunt foarte mari. De aceea, daca vrei sa ai parte de siguranta si confort, este indicat sa porti o pereche de pantofi de ciclism conceputa special pentru tipul de traseu pe care vrei sa mergi si pentru tipul de pedale de pe bicicleta ta.

Pantofii de ciclism sunt dotati cu clapete compatibile cu pedalele pentru sustinerea in siguranta a picioarelor. Combinatia pantofi-pedale cu sistem de prindere cu clapete ofera un control excelent cu un minim de efort, iar unele tipuri de pantofi pot fi folosite pe alte tipuri de pedale. De exemplu, pantofii tip mountain-bike pot fi folositi pe pedale de tip trekking.

Modelele de incaltaminte de ciclism vin in diferite marimi si sunt concepute pentru diferite tipuri de trasee.

Pantofi de ciclism de sosea

Pantofii de ciclism de sosea sunt destinati pedalatului pe trasee de viteza si au talpile foarte rigide pentru a facilita transferul eficient de putere catre pedale. Pantofii de sosea sunt conceputi sa aiba o greutate mica, sa aiba forme exterioare netede si sa asigure o ventilatie eficienta, insa nu sunt recomandati pentru plimbari.

Materialele inovative folosite pentru realizarea acestor pantofi, precum fibra de carbon, ajuta la scaderea greutatii si marirea rigiditatii talpii. Pe multe modele, o mica bucata de cauciuc pozitionata in varful calcaiului asigura mersul pe jos. Sistemul de prindere cu clapete folosit pentru pantofii de ciclism de sosea poate avea 2 sau 3 gauri si este compatibil doar cu pedalele care sunt construite dupa acest sistem.

Pantofii Giro Apeckx II de la Veloteca sunt exemplul perfect de pantofi de ciclism de sosea, datorita materialului superior lipit si sudat cu talpa Dupont Zytel. Astfel, cusaturile materialului in punctele cheie sunt mai putine, ofera un confort ridicat, iar talpa are o rigiditate impresionanta. Giro Apecks II sunt construiti pe aceeasi platforma cu modelele Giro de top.

Alte caracteristici ale pantofilor Giro Apeckx II:

-        fixare reglabila si prindere sigura prin intermediul cataramei cu profil redus N-1 (inlocuibila) si a celor doua benzi

-        brantul cu fibre anti-microbiene EVA aduce un plus de confort si reduce mirosul

-        partea superioara: sudata si capsata, cu captuseala din fibre respirabile de inalta calitate

Pantofi de ciclism de tip mountain-bike

Incaltamintea de ciclism de tip mountain-bike are o talpa suficient de rigida pentru un pedalat eficient pe traseele de munte si indeajuns de flexibila astfel incat sa permita mersul pe jos. Talpa flexibila din cauciuc si clapetele incastrate in pantofi iti permit sa te dai jos de pe bicicleta si sa pornesti la drumetie in orice moment.

Pantofii tip mountain-bike sunt alegerea populara pentru pedalatul de sosea ocazional, plimbari de voiaj sau pedalatul pe bicicleta fitness. De asemenea, dispun de un sistem de curele, catarame cu sau fara clichet pentru fixarea piciorului si au la baza materiale impermeabile cum ar fi Gore-Tex.

Pantofii de ciclism mountain-bike Northwave Spike Evo de la Veloteca sunt conceputi pentru cross-country, au partea superioara PU, insertii mesa, ofera protectie integrata pentru calcaie si inchidere cu doi arici. Pantofii sunt conceputi pentru 3 sezoane, au inchidere Velcro, talpa Jaws – MTB si branturi "performance Advanced".

Pantofi de ciclism de tip trekking

Pantofii de ciclism de tip trekking sunt conceputi sa fie usor de desprins de pe pedala chiar si in timpul pedalatului cu scopul de a permite in orice moment mersul pe jos confortabil sau trekkingul. Contin o singura banda de fixare a piciorului tip Velcro si permit o ventilatie eficienta a piciorului.

Pantofii Northwave MultiApp disponibili in magazinul Veloteca, sunt conceputi pentru trekking si au talpa multifunctionala conceputa  sa asigure confort in timpul mersului. Pantofii ofera protectie intarita pentru calcaie si inchidere 2+1 arici,  asigurand in acelasi timp respiratie eficienta a partii superioare usoare.

Alte caracteristici:

-        sunt conceputi pentru 3 sezoane

-        au inchidere tip Velcro

-        talpa Touring – Trekking

-        branturi Performance Advanced

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.