Dependenţa de tutun este una dintre cele mai puternice adicţii, dar pe cât de grea poate fi provocarea de a renunţa, pe atât de uşoară poate fi doborârea acestei dependenţe în compania ajutoarelor potrivite care eficientizează procesul şi asigură o strategie eficientă şi de lungă durată. Riscurile şi afecţiunile covârşitoare sunt arhicunoscute, însă cele mai eficiente metode care asigură o renunţare mai puţin stresantă nu sunt atât de populare. Cum fumatul nu este un simplu viciu, ci o adicţie destul de puternică, renunţarea spontană poate fi foarte dificilă, fiecare om are o anumită strategie care funcţionează mai eficient, iar un terapeut poate oferi un ajutor semnificativ în identificarea cauzelor şi factorilor care întreţin această adicţie, cât şi în găsirea strategiei potrivite.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Oricât de facilă poate părea renunţarea în ochii unui nefumător, pentru un om prins în circuitul adicţiei de ani buni, renunţarea la fumat poate părea greu de atins, totuşi studiile de specialitate demonstrează că există numeroase căi prin care fumătorii pot renunţa complet la acest viciu. Deşi ţigara electronică poate ajuta în eliminarea dependenţei de tutun, pentru rezultate pe termen lung şi o renunţare sigură şi definitivă, terapia de înlocuire a nicotinei şi sprijinul unui terapeut asigură cele mai bune rezultate.

Sprijinul unui specialist asigură o renunţare mai puţin stresantă şi rezultate durabile

Peste 300 de studii de specialitate plasează terapia în topul celor mai eficiente metode de renunţare la fumat. Conform datelor extrase din studiile ştiinţifice, ajutorul oferit de un terapeut este şi cea mai eficientă cale de a elimina definitiv dependenţa. Pentru că orice obiectiv este mai uşor de atins în compania unui specialist, iar fumatul este corelat cu o întreagă serie de factori precum anxietatea, stresul sau depresia, un terapeut oferă cel mai potrivit ajutor în eliminarea acestui viciu. 

Terapia nu oferă doar cea mai bună strategie adaptată fiecărui fumător, dar oferă un ajutor real şi în tratarea cauzelor şi factorilor stresanţi care susţin nevoia de a fuma. Identificarea cauzelor şi factorilor declanşatori reprezintă baza înfrângerii unei adicţii, iar psihologii sunt cei mai pregătiţi specialişti în această zonă. Cum renunţarea spontană este destul de rară şi pentru unii fumători poate părea greu de atins, un specialist va şti cum să seteze obiective realiste, pe termen scurt care vor conduce treptat spre o schimbare majoră.  Deşi o renunţare fără ajutor poate fi ţelul oricărui fumător, tranziţia este mult mai facilă şi blândă alături de un specialist care susţine procesul, lucrează cu factorii declanşatori, monitorizează evoluţia şi asigură un plan personal.

Este bine de ştiut că pe lângă terapia standard, terapia de înlocuire a nicotinei poate oferi un ajutor benefic. Conform studiilor centrate pe renunţarea la fumat, terapia de înlocuire a nicotinei reprezintă o altă metodă ce asigură rezultate pozitive. Un medic poate recomanda medicamentele şi ajutoarele menite să inhibe receptorii nicotinei, iar în acest fel, un fumător nu mai poate resimţi plăcerea fumatului. Potrivit statisticilor, medicamentele recomandate de medici dublează şansele de a renunţa definitiv la fumat. Alături de acestea, ajutoare precum inhalatoarele, plasturii, spray-urile sau gumele specifice terapiei de înlocuire a nicotinei au prezentat în decursul anilor mijloace eficiente de a renunţa la fumat.

În cele din urmă, fiecare fumător are propriul său ritm, un set individual de motivaţii, dar şi de cauze şi factori care susţin nevoia de a fuma, iar schimbarea trebuie să ţină cont de nevoile fiecărei persoane şi de un plan personalizat. Din fericire, există numeroase soluţii cu o eficienţă dovedită prin care viciul fumatului poate fi învins, iar un specialist va şti cum să ofere cea mai potrivită şi facilă cale de rezolvare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.