Orice companie, indiferent de domeniul de activitate, de produsele si/sau serviciile pe care le comercializeaza si de notorietatea brand-ului sau, are nevoie de o prezenta solida in social media, inclusiv sub forma clipurilor de prezentare/promovare. Insa nu orice productie video poate deveni virala, intrucat popularitatea unui filmulet tine de mai multe aspecte, nu doar de hazard.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

In primul rand, vorbim despre timing, o componenta esentiala, care presupune crearea productiei video potrivite, la momentul potrivit, si promovarea sa in locul cel mai vizibil. Practic, te poti lega de un eveniment recent sau in desfasurare, pentru a te asigura ca filmul este relevant pentru o audienta cat mai mare.

In al doilea rand, clipul trebuie sa fie scurt si la obiect, sa nu depaseasca un minut si sa se concentreze pe un singur mesaj, care sa razbata clar.

Nu in ultimul rand, dupa ce ai "eliberat" productia video in universul infinit numit internet, trebuie sa urmaresti si sa interpretezi statisticile, pentru a te asigura ca iti cunosti publicul si pentru a-ti adapta mesajul in consecinta, in urmatoarele filmulete.

Pentru ca toate aceste criterii sa se indeplineasca simultan, ai nevoie de o echipa de profesionisti in ale video marketing-ului, asa cum sunt cei de la VideoManiax.

Fondata si condusa de Ovidiu Joita, cu o experienta de peste 15 ani in marketing online, echipa VideoManiax este diversa, dar inchegata si "nebuna dupa productie video si dupa scenarii", conform descrierii proprii. Aducand un suflu proaspat pe piata, acestia creeaza clipuri cu tenta vesela si cu potential de a deveni virale.

Activitatea VideoManiax se intinde pe doua paliere: servicii de productie video, respectiv video marketing. In prima categorie, intra reclamele, clipurile pentru produs, prezentarile de companii si videoclipurile muzicale. In cea de-a doua, productiile pentru YouTube, Instagram si Facebook.

Indiferent de tipul productiei video, crearea acesteia presupune parcurgerea unor etape clare, pe care numai o echipa de profesionisti le poate respecta in totalitate:

- cercetarea preliminara (a produsului/serviciului, companiei, audientei, domeniului, concurentei);

- stabilirea mesajului principal (brainstorming creativ);

- elaborarea scenariului (povestii);

- filmarea propriu-zisa;

- editarea, efectele, animatiile, design-ul audio etc.

Pentru ca intregul proces sa fie dus la bun sfarsit, este nevoie de cel putin patru pozitii cheie, care se regasesc si in organigrama VideoManiax si pe care le vom detalia in continuare:

1. Online marketing specialist. Acesta are o viziune de ansamblu asupra tacticilor de marketing care inglobeaza continutul video si dezvolta strategii prin care astfel de productii pot fi folosite pentru a genera brand awareness;

2. Filmmaker. Numit si videograf, acesta se ocupa de productiile AV propriu-zise, realizand filmarea si editarea lor. In acest sens, el da dovada de cunostinte atat teoretice, cat si practice, atat tehnice, cat si creative;

3. Graphic designer. Graphic designer-ul are o activitate multidisciplinara, inclusiv in domeniul web design, si este responsabil de realizarea conceptelor vizuale pentru clienti. In "fisa postului" intra si imbinarea aspectelor functionale cu cele estetice;

4. Social media manager. Nu in ultimul rand, social media manager-ul poate fi considerat "vocea" brand-ului, cel care se ocupa de constructia acestuia si interactiunea cu publicul tinta in mediul online.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.