În anotimpul friguros, părinţii sunt poate dintre cei mai îngrijoraţi, pentru că responsabilităţile sunt cu atât mai mari. Cei mici au nevoie de condiţii speciale şi de o îngrijire asemenea, mai ales când sunt scoşi la plimbare. Astfel, alegerea unui cărucior potrivit trece la un alt nivel, având în vedere că dotările acestuia trebuie să corespundă unor criterii mult mai pretenţioase.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrucât marea majoritate vine cu o sumedenie de întrebări pentru care doresc răspuns, mai departe specialiştii allkids.ro îi întâmpină cu un ghid scurt, realizat atent, care încearcă să răspundă la cele mai importante dintre acestea. Iată ce sfaturi oferă aceştia în materie de carucioare copii.

Complexitatea căruciorului

Mai nou, piaţa a venit cu fel şi fel de modele de cărucioare, unele mai dotate decât altele, în speranţa că vor vinde mai bine. Desigur că este important ca în dotările acestora să intre tot felul de funcţii, care să uşureze munca şi eforturile părinţilor. Cu toate acestea nu trebuie să se piardă din vedere esenţialul – siguranţa şi confortul copilului. Iată deci că pe cât va fi de complex dispozitivul, pe atât trebuie să fie şi de potrivit în aceste privinţe. Este modalitatea cea mai sigură pentru ca părinţii să aibă liniştea că bebeluşii sunt în afara oricărui pericol.

Cei mai pretenţioşi se pot orienta şi după un model care oferă în acelaşi produs mai multe avantaje – husă de protecţie împotriva factorilor externi nefavorabili – aer rece, vânt şi ploaie. Aduc desigur un beneficiu enorm şi anume că nu are nevoie de alte accesorii care să vină ca o completare.

În ceea ce priveşte complexitatea, alegerea căruciorului pentru iarnă trebuie să aibă în vedere aspectul principal – adaptarea la condiţiile meteorologice specifice.

Calitatea roţilor

Un cărucior care nu are în dotare roţi calitative devine în scurt timp de utilizare, inutil. Capacitatea lor de a susţine o anumită greutate contează enorm. Iarna, când rulează mai greu pe trotuoar sau pe diverse suprafeţe pietroase, un set de roţi eficiente este esenţial.

Cu cât este utilizat mai des căruciorul, cu atât trebuie să îşi dovedească mai mult utilitatea. Modelele fixe, care totodată se pot detaşa uşor ar putea constitui un real ajutor.

Mânerul reversibil şi alte accesorii utile

Pentru confortul părinţilor, un mâner eficient este extrem important. Nu orice model dispune însă de unul care se poate regla sau care este reversibil. În acest sens, allkids.ro propune variate soluţii, constând în cărucioare copii cu mâner ce se poate inversa, după nevoie.

De asemenea, includerea unei genţi pentru bebeluş sau a unui spaţiu pentru depozitarea hranei pentru micuţ sunt aspecte de neomis. Eficientizează munca părinţilor, scutindu-i poate de un efort peste puterile lor. Purtarea pe umăr a acestora ar putea incomoda şi deranja. Iată deci că un model complex, care să includă şi aceste opţiuni constituie o variantă mult mai la îndemână şi mai comodă.

Pe lângă toate cele deja menţionate, resimţită se poate face şi nevoia de a depozita cu uşurinţă articolul, în spaţii diverse. În acest sens, există opţiuni diverse, atât pentru părinţii care locuiesc la un nivel superior al blocului, cât şi pentru cei ce locuiesc la casă.

Pentru unii, modelele pliabile sunt cele mai potrivite, mai ales când pe lângă această calitate mai prezintă şi alte avantaje – de genul unei greutăţi uşor de manevrat. Desigur, nu trebuie să devină o prioritate mai mare decât confortul şi siguranţa copilului, însă nu este dorită nici omiterea acestui detaliu. Fără a intra în prea multe detalii, în special în ceea ce priveşte sezoanele de tranziţie sau cele reci, extra protecţia şi eficienţa lor sunt aspecte de bifat. Uşurinţa cu care se pot manipula şi transporta ar facilita semnificabil misiunea părinţilor.

Iată că este vorba despre un capitol destul de provocator, cu opţiuni atât de variate încât unii părinţi s-ar putea pierde în sumedenia de detalii. Mai ales cei care sunt proaspeţi părinţi şi fac pentru prima dată o astfel de achiziţie ar putea fi copleşiţi de multitudinea de oferte cu care îi întâmpină piaţa. Desigur, nu este o misiune imposibil de realizat cu succes. Trebuie să se ţină cont de cele mai sus menţionate, de preţul aferent produsului, de diversele detalii ce îl însoţeşte, precum şi de numele producătorului – în unele cazuri.

Cei interesaţi de oferte complexe de cărucioare pentru copii găsesc în cadrul paginii allkids.ro o mulţime de modele, special gândite pentru nevoi diverse.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.