Corpul Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România, organism profesional de interes public care gestionează profesia contabilă la nivel naţional, vine în sprijinul economiei naţionale prin organizarea unei noi sesiuni a examenului de acces la stagiul pentru obţinerea calităţii de expert contabil şi de contabil autorizat, oferind astfel posibilitatea formării de noi profesionişti contabili - specialişti în domeniile financiar-contabil şi fiscal. Serviciile furnizate de profesioniştii contabili formaţi de CECCAR, bazate pe competenţă, onoare, independenţă şi moralitate, îi recomandă drept consultanţi de încredere ai mediului antreprenorial - motorul creşterii economice naţionale şi globale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sesiunea de anul acesta a examenului de acces la stagiul pentru obţinerea calităţii de expert contabil şi de contabil autorizat va avea loc în zilele de 7 şi 14 octombrie, CECCAR oferind astfel posibilitatea celor interesaţi să susţină examenul a cărui promovare permite accesul la un program complex de pregătire, cu o durată de trei ani, în urma acestuia putând fi obţinută calificarea de expert contabil sau de contabil autorizat.

Proba scrisă a examenului se va desfăşura în data de 7 octombrie, la disciplinele Contabilitate, Fiscalitate şi Drept - pentru categoriile expert contabil şi contabil autorizat -, iar în data de 14 octombrie va avea loc proba scrisă la disciplinele Evaluare economică şi financiară a întreprinderilor, Audit, Expertiză contabilă şi Doctrină şi deontologie – doar pentru categoria expert contabil.

De asemenea, contabilii autorizaţi, cu studii superioare economice, membri activi ai CECCAR, care au îndeplinite la zi obligaţiile profesionale faţă de Corp, pot susţine, în data de 14 octombrie, proba scrisă la disciplinele Contabilitate, Audit, Evaluare economică şi financiară a întreprinderii, Expertiză contabilă şi Doctrină şi deontologie, pentru a accede la profesia de expert contabil. Dosarele de înscriere la examen se pot depune la sediile filialelor CECCAR din întreaga ţară până la data de 8 septembrie 2017.

Totodată, CECCAR vine în sprijinul viitorilor candidaţi prin organizarea unor cursuri de pregătire referitoare la tematica examenului, informaţii cu privire la acestea fiind furnizate de filialele CECCAR. Tematica examenului poate fi consultată pe site-ul CECCAR, www.ceccar.ro, rubrica Accesul la profesie, unde se regăsesc şi alte informaţii de interes cu privire la examenul de acces la stagiul pentru obţinerea calităţii de expert contabil şi de contabil autorizat. 

Despre CECCAR: 

Cu o istorie de peste nouă decenii şi jumătate, cu peste 40.000 de membri, Corpul Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România este organismul profesional care reprezintă profesia contabilă din România, bucurându-se de reputaţia de a fi unul dintre cele mai puternice organisme din regiunea de sud-est a Europei. Beneficiind de recunoaştere internaţională, atestată prin calitatea sa de membru al unor organisme profesionale de renume la nivel mondial, CECCAR urmăreşte dezvoltarea profesională a membrilor săi, astfel încât aceştia să servească interesul public şi să pună bazele unei economii solide, orientate spre progres. Prin activitatea membrilor săi, CECCAR sprijină mediul antreprenorial şi contribuie la asigurarea unui climat de afaceri favorabil pentru întreprinderile mici şi mijlocii din România.    

Contact: Direcţia de Comunicare şi Marketing - E-mail: comunicare@ceccaro.ro 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.