Bucureşti, 19 iunie 2017 - Asociaţia Trezorierilor din România (ATR) a organizat în colaborare cu Oscar Downstream primul seminar cu tema „Elemente avansate de analiză tehnică” dedicat membrilor Asociaţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Abordată pentru prima dată într-un cadru cu participare extinsă a trezorierilor din companiile româneşti, Analiza Tehnică a preţurilor şi volumelor tranzacţionate este un subiect încă insuficient cunoscut în România, utilizarea ei nefiind atât de frecventă precum în cazul Analizei Fundamentale şi asta cu toate că opinia pieţei înseşi (prin datele concrete, certe, istorice ale evoluţiei preţurilor şi volumelor tranzacţionate) este foarte importantă pentru o decizie de cumpărare sau vânzare în orice piaţă (fie că vorbim de schimburi valutare, bursa de valori, bursele de mărfuri etc.)

Seminarul susţinut de Dan Rusu, Head of Research al Băncii Transilvania şi singurul deţinător al certificării Chartered Market Technician (CMT) din România, s-a desfăşurat pe 14 iunie la Hotel Intercontinental. Agenda seminarului a inclus subiecte legate de natura fractală a pieţei, trenduri si formaţiuni, identificarea selectivă a nivelurilor de suport şi rezistenţă, comportamentul mediei mobile şi a oscilatorilor, proiecţiile si retragerile Fibonacci, extremele in sentimentul pieţei şi construirea unei strategii de trading.

Având în vedere provocările activităţii de Trezorier de companie mai ales în condiţiile actuale de volatilitate crescuta a pieţelor ce tinde să se generalizeze, am considerat important şi necesar pentru membrii Asociaţiei Trezorierilor din România să organizăm acest seminar, cu accent pe actualizarea şi completarea competenţelor aplicate în munca de zi cu zi. Elementele avansate de Analiza Tehnica încearcă să surprindă mentalul colectiv al actorilor pieţei, combinând elemente de statistică cu cele de psihologie a mulţimilor, iar seminarul susţinut de Dan Rusu a sintetizat de o manieră foarte clară toate aceste aspecte complexe dintr-o perspectivă de mare aplicabilitate practică.  Îi mulţumim lui Dan Rusu pentru oportunitatea de a colabora împreună si profesionalismul abordării sale” menţionează Oana Doroftei, Vice-Preşedinte în cadrul Consiliului Director al Asociaţiei Trezorierilor din România (ATR) şi Business Controller al Oscar Downstream.

Acest seminar face parte din programul ATR de pregătire profesională şi schimb de bune practici adresat membrilor săi. Dorinţa ATR este ca prin acest program să poată asigura trezorierilor de corporaţie cunoştinţe complementare care sa ii ajute în a face faţă volatilităţii pieţelor şi a proteja companiile pe care le reprezintă de potenţialele pierderi generate de instabilitatea  globală.

Înfiinţată formal la începutul anului 2015, Asociaţia Trezorierilor din România (ATR) este o organizaţie profesională non-profit, creată cu scopul de a susţine interesele profesionale ale membrilor săi, privind exercitarea profesiunilor din domeniile trezorerie corporativă, finanţe corporative, pieţe financiare şi de capital. Obiectivele principale ale Asociaţiei sunt contribuţia activă la crearea unei pieţe financiare mature şi concurenţiale în România, promovarea colaborării şi schimbul de idei între membrii săi, precum şi promovarea profesiei de trezorerie corporativă şi finanţe corporative, consolidarea prestigiul şi recunoaşterea acesteia.

Pentru informaţii suplimentare vă rugăm să vizitaţi pagina www.trezorieri.ro sau să ne contactaţi la urmatoarele date de contact: Stefan Frangulea, Preşedinte al Asociaţiei Trezorierilor din România – 0724 333 183, contact@trezorieri.ro

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.