Agenţia Naţională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate în cazul a doi primari.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

                   1. CRĂCIUN DUMITRU, primar al comunei Goruia, judeţul Caraş-Severin

INCOMPATIBILITATE

S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 20 iunie 2012 – 04 martie 2016, întrucât a deţinut simultan funcţia de primar şi pe cea de cenzor al S.C. Eoliana Caraş S.R.L., precum şi calitatea de comerciant persoanã fizicã Crãciun G. Dumitru Persoanã Fizicã Autorizatã, încãlcând astfel dispoziţiile art. 87, alin. (1), lit. d) şi g) din Legea nr. 161/2003.

                 2. ATANASIE ADAM, primar al comunei Goieşti, judeţul Dolj

INCOMPATIBILITATE
S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 05 ianuarie 2011 – 11 octombrie 2012, întrucât a deţinut simultan funcţia de primar şi pe cea de membru în Consiliul de Administraţie al Şcolii Gimnaziale Goieşti, încãlcând astfel dispoziţiile art. 87, alin. (1), lit. d) şi art. 91, alin. (3), teza 1 din Legea nr. 161/2003.



Persoanele evaluate au fost informate despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază - de a fi asistate sau reprezentate de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Persoanele evaluate au depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.

Persoanele menţionate au încălcat urmãtoarele prevederi legale:

·         art. 87, alin. (1), lit. d) şi g) din Legea nr. 161/2003, potrivit cãruia „Funcþia de primar şi viceprimar, primar general şi viceprimar al municipiului Bucureşti, preşedinte şi vicepreşedinte al consiliului judeţean este incompatibilă cu […] lit.d) funcţia de preşedinte, vicepreşedinte, director general, director, manager, administrator, membru al consiliului de administraþie ori cenzor sau orice funcţie de conducere ori de execuţie la societăţile comerciale, inclusiv băncile sau alte instituţii de credit, societăţile de asigurare şi cele financiare, la regiile autonome de interes naþional sau local, la companiile şi societãţile naţionale, precum şi la instituţiile publice; […] lit. g) calitatea de comerciant persoanã fizică”;

·        art. 91, alin. (3), teza I din Legea nr. 161/2003, potrivit cãruia „Alesul local poate renunţa la funcţia deţinută înainte de a fi numit sau ales în funcţia care atrage starea de incompatibilitate, în cel mult 15 zile de la numirea sau alegerea în aceastã funcţie”.

 „Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat […] încălcarea obligaţiilor legale privind […] starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară şi se sancţioneazã potrivit reglementãrii aplicabile demnităţii, funcţiei sau activitãţii respective […]”.

„Persoana […] faţă de care s-a constatat […] starea de incompatibilitate este decãzutã din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publicã […] pe o perioadã de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publicã respectivã sau a încetãrii de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilã, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadã de 3 ani de la încetarea mandatului”.

Agenţia Naţională de Integritate îşi exercită atribuţiile cu respectarea principiilor legalităţii, confidenţialitãţii, imparţialitãţii, independenţei operaţionale, celeritãţii, bunei administrãri, precum şi al dreptului la apãrare.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.