Agenţia Naţională de Integritate a constatat existenţa indiciilor privind posibila încălcare a regimului juridic al conflictului de interese în materie penală de către STRENC ALEXANDRU CRISTIAN, fost director general adjunct al Oficiului de Stat pentru Invenţii şi Mărci.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Persoana evaluată, în calitate de director general adjunct al Oficiului de Stat pentru Invenţii şi Mărci, cu atribuţii de director general, a semnat contractul individual de muncă în baza căruia fiul sãu a ocupat funcţia de examinator de stat de specialitate.

Având în vedere cele de mai sus, Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecãtoria Sector 6 – Bucureşti în vederea verificării indiciilor privind săvârşirea de către STRENC ALEXANDRU CRISTIAN a infracţiunii de conflict de interese, prevăzută de art. 301, alin. (1)  din Codul Penal al României, potrivit căruia „Fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a îndeplinit un act ori a participat la luarea unei decizii prin care s-a obţinut, direct sau indirect, un folos patrimonial, pentru sine, pentru soţul său, pentru o rudã ori pentru un afin pânã la gradul II inclusiv sau pentru o altã persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncã în ultimii 5 ani sau din partea cãreia a beneficiat ori beneficiazã de foloase de orice naturã, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani şi interzicerea exercitãrii dreptului de a ocupa o funcţie publică”.

Persoana evaluată a fost informatã despre declanşarea procedurii de evaluare.

Agenţia Naţională de Integritate îşi exercitã atribuţiile cu respectarea principiilor legalităţii, confidenţialităţii, imparţialităţii, independenţei operaţionale, celerităţii, bunei administrări, precum şi al dreptului la apărare. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.