Agenţia Naţională de Integritate a constatat încãlcarea regimului juridic al conflictului de interese în materie administrativă de către FUGARU MIRELA IOANA, membru în Consiliul de Administraţie al Societãţii Române de Radiodifuziune.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În perioada 29 iunie 2010 – 29 iunie 2014, persoana evaluatã a participat şi a votat în calitate de membru titular al Consiliului de Administraţie al Societãţii Române de Radiodifuziune în cadrul şedinţelor desfãşurate la nivelul Consiliului de Administraţie al S.R.R. cu ocazia adoptãrii unor decizii referitoare la planul managerial al evenimentelor culturale aflate pe agenda de lucru a S.R.R. Ulterior, FUGARU MIRELA IOANA a încheiat cu Societatea Românã de Radiodifuziune mai multe contracte de prestãri servicii pentru organizarea şi monitorizarea evenimentelor culturale în cadrul grupurilor de lucru, în valoare totalã de 63.842 Lei.

Persoana evaluatã a încãlcat, astfel, legislaţia privind conflictul de interese în materie administrativã în raport cu dispoziţiile art. 70, art. 71 şi art. 72 din Legea nr. 161/2003 potrivit cãrora: art. 70 - „Prin conflict de interese se înţelege situaţia în care persoana ce exercitã o demnitate publicã sau o funcţie publicã are un interes personal de naturã patrimonialã, care ar putea influenţa îndeplinirea cu obiectivitate a atribuţiilor care îi revin potrivit Constituţiei şi altor acte normative”; art. 71 „Principiile care stau la baza prevenirii conflictului de interese în exercitarea demnitãþilor publice ºi funcþiilor publice sunt: imparþialitate, integritate, transparenþa deciziei ºi supremaþia interesului public”; art. 72 - „Persoana care exercitã funcţia de membru al Guvernului, secretar de stat, subsecretar de stat sau funcţii asimilate acestora, prefect ori subprefect este obligatã sã nu emitã un act administrativ sau sã nu încheie un act juridic ori sã nu ia sau sã nu participe la luarea unei decizii în exercitarea funcţiei publice de autoritate, care produce un folos material pentru sine, pentru soţul sãu ori rudele sale de gradul I”. Persoana evaluatã a fost informatã despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiazã – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le considerã necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. FUGARU MIRELA IOANA a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apãrare. „Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat […] încãlcarea obligaţiilor legale privind conflictul de interese […] constituie abatere disciplinarã si se sancţioneazã potrivit reglementãrii aplicabile demniãţii, funcţiei sau activitãţii respective […]”. „Persoana […] faţã de care s-a constatat existenţa conflictului de interese […] este decãzutã din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publicã […] pe o perioadã de 3 ani de la data eliberãrii, destituirii din funcţia ori demnitatea publicã respectivã sau a încetãrii de drept a mandatului. Dacã persoana a ocupat o funcţie eligibilã, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadã de 3 ani de la încetarea mandatului”. 

Agenţia Naţionalã de Integritate îşi exercitã atribuţiile cu respectarea principiilor legalitãţii, confidenţialitãţii, imparţialitãţii, independenţei operaţionale, celeritãţii, bunei administrãri, precum si al dreptului la apãrare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.