Analiza pietei valutare este procesul prin care se determina modul in care urmeaza sa se investeasca pe piata Forex sau pe alte piete.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

O analiza atenta inainte de tranzactionare poate sa fie reteta succesului. Tocmai de aceea, traderii sunt foarte atenti la dinamica cererii si a ofertei si adopta anumite tehnici de analiza a pietei pentru a putea sa isi dea seama care este pozitia pe care trebuie sa o adopte.

Una dintre cele mai adoptate forme de analiza este analiza tehnica, pe care traderii o fac indiferent ce platforme de tranzactionare folosesc sau ce buget au.

Ce este analiza tehnica?

Conform celor de la redaktionstest.net, analiza tehnica studiaza miscarea pretului pe un grafic cu istoricul financiar. Platforme precum Lovescout24 fac foarte usoara o astfel de analiza, oferind elemente grafice usor de inteles si numerosi indicatori si statistici.

In principiu, analistii tehnici au anumite reguli dupa care se ghideaza in momentul in care isi fac analizele:

  • Cauta sa identifice actiuni si tendinte care se repeta in cadrul graficelor, in asa fel incat sa poata descoperi modul in care va evolua piata.

  • Merg pe ideea ca miscarea preturilor este generata de oameni. Cum oamenii au emotii si interactiuni repetitive cu piata, este foarte posibil ca anumite structuri financiare sa fie repetitive.

  • Utilizeaza foarte multe date istorice, deoarece in felul acesta pot sa previzioneze modul inc are urmeaza sa se miste piata.

Cum poate sa fie facuta analiza tehnica si care sunt avantajele ei?

Analiza tehnica poate sa fie facuta manual, prin studierea graficelor si a indicatorilor tehnici de catre trader precum si prin interpretarea datelor studiate.

De asemenea, analiza poate sa fie facuta automat printr-o aplicatie oferita de platformele de tranzactionare. Analiza automata poate sa identifice anumite semnale in piata si elimina elementele de economie comportamentala din deciziile traderului de tranzactionare, ceea ce poate sa fie un mare avantaj.

Indiferent ca se merge pe analiza tehnica manuala sau pe analiza tehnica automata, nu exista un sistem de tranzactionare care asigure doar rezultate profitabile. Tocmai de aceea, instinctul conteaza si el foarte mult. Totusi, printr-o analiza tehnica bine realizata, se pot obtine o serie de avantaje:

  • Se pot identifica foarte usor structurile care au potential de tranzactionare;

  • Se poate gestiona mult mai usor modul de tranzactionare si de asemenea, se poate decide daca un grafic prezinta sau nu interes.

Cu siguranta, analiza tehnica este o varianta excelenta prin care un trader poate sa obtina succes. Pe langa acest mod de analiza, este bine sa se opteze si pentru analiza fundamentala sau pentru analiza sentimentului pietei. O combinatie a celor de mai sus este, de cele mai multe ori, cea mai potrivita.

Secretul traderilor de succes este analiza si de asemenea, este informarea. Fiecare detaliu conteaza, incepand de la platforma folosita, continuand cu monedele in care se investeste si terminand cu inspiratia de moment.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.