Aloe vera este o plantă minune, întrucât are un conţinut bogat de vitamine, minerale, antioxidanţi şi fibre. Extractul de aloe vera este cunoscut ca fiind un remediu eficient în diverse scopuri, fie de îngrijire personală, în cosmetică, fie în tratamente diverse. Beneficiile ce pot fi obţinute ca urmare a utilizării de aloe vera recomandă această plantă spre a fi introdusă în ritualul de beauty sau în planul alimentar, ea fiind o abordare sănătoasă pentru starea de bine, pentru un nivel optim de energie şi nu numai.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sucul de aloe vera, un produs util - află de ce

Este adevărat că un suc de aloe vera poate fi un gust total diferit de ceea ce înseamnă în sens clasic un suc din comerţ. Doar că, esenţa sa merită pe deplin a fi consumată, fiind vorba de o sursă bogată de nutrienţi pentru organism. După cum se spune, echilibrul sănătăţii porneşte din interior, astfel că suntem ceea ce mâncăm.

Această băutură concentrează un cocktail de vitamine - A, complexul de B, C şi E -, minerale precum calciu, magneziu, sodium, mangan printre altele, alături de 19 aminoacizi, 8 dintre ei fiind esenţiali pentru organism pentru că nu îi poate produce.

Cum şi când folosim sucul de aloe vera

Un astfel de produs, o hrană complexă pentru organism, nu se va consuma oricând şi în cantităţi după bunul plac. Rolul său nu este de a substitui alte lichide pentru hidratare. Spre exemplu, magazinul specializat biosano.ro recomandă consumul de suc din aloe vera după un program stabilit - de două ori pe zi, înainte de masă, o cantitate de 25 de ml.

Singurele contraindicaţii ale unui astfel de produs se referă la femeile însărcinate, care alăptează, copii sau cei cu alergii la acest tip de plantă. De altfel sucul în sine conţine doar extractul natural de aloe vera(99,8%), produs natural fără conservanţi sau zahăr.

Sucul de aloe vera, remediu natural pentru diverse afecţiuni

Consumat ca atare, se dovedeşte a fi un remediu cu acţiune complexă când este ingerat şi nu doar aplicat pe piele. Iată de ce sucul de aloe vera este indicat a fi consumat:

Pentru diete - acest tip de suc poate juca rol de supliment pentru slăbit. Are acţiune de detoxifiere, ajută la eliminarea toxinelor şi astfel îmbunătăţeşte digestia, metabolismul. De asemenea, pentru că are consistenţă, acesta poate stopa senzaţia de foame, fără însă să priveze organismul de nutrienţii de care are nevoie. Are puţine calorii, deci cu atât mai bine.

Efectul antiinflamator - prin conţinutul său de campesterol, lupeol şi beta-sitosterol sucul de aloe vera are efect antiinflamator. Prin urmare, reduce umflăturile, durerea asociată cu afecţiuni diverse precum colon iritabil, artrită, diabet, boli cardiovasculare.

Printre altele are efect asupra reglării de colesterol, dar are şi acţiune asupra sănătăţii orale. Agenţii antimicrobieni şi antiinflamatori din acest tip de suc previn deterioarea gingiilor şi apariţia de infecţii dentare; reduce bacteriile din cavitatea orală, previne tartrul şi în plus elimină şi mirosul neplăcut. Totodată poate fi folosit cu succes ca tratament pentru afte.

Alte acţiuni cunoscute drept urmare a consumului de suc de aloe vera se referă la întărirea sistemul imunitar, la faptul că îi ajută excelent pe cei cu acnee, hidratează pielea, cicatrizează, reglează aciditatea din organism şi ajută la buna funcţionare a sistemului nervos. Toate aceste acţiuni se datorează faptului că sucul de aloe vera contribuie la absorbţia de substanţe nutritive, la nivelul intestinului, reface ţesuturile astfel încât are efecte benefice multiple.

Conservare şi folosire

Fiind un produs atât de bogat, la propriu spus, ţinând cont de ceea ce conţine, dar şi de modul în care acţionează, sucul de aloe vera este un produs natural. Acesta are nevoie de depozitare corectă şi de consum în termen util. De la Biosano acest tip de produs se poate cumpăra online. Toate detaliile despre consum sunt oferite în cadrul paginii online.

Pentru cei care vor dori să  îşi completeze stocul de produse naturale, suplimente, la Biosano vor descoperi transportul gratuit dacă depăşesc un prag minim de comandă, posibilitate de plată ramburs, drept de retur şi desigur garanţia calităţii indiferent de tipul de produs ales.  

Aparte de sucul de aloe vera, aceeaşi sursă dispune şi de alte produse cu un astfel de extract, pentru uz extern. Creme, şerveţele, pulberi, extractul de aloe vera este hrană curată, un dar al naturii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.