Secretarul General al Agenţiei Naţionale de Integritate, Silviu Ioan POPA, a fost ales, în cadrul Adunării Părţilor din 27 octombrie, membru al Consiliului Guvernatorilor, unul dintre organele de conducere ale Academiei Internaţionale Anticorupţie (IACA).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În anul 2011 Academia a dobândit statutul de Organizaţie Internaţională, România devenind membru fondator prin semnarea „Acordului pentru înfiinţarea Academiei Internaţionale Anticorupţie ca organizaţie internaţională”. IACA funcţionează ca for de cooperare în domeniul educaţiei, pregătirii profesionale şi cercetării în domeniul anticorupţiei.

Implicarea României, ca stat membru fondator, în activitatea Academiei s-a realizat prin Ministerul Justiţiei, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Afacerilor Interne, Direcţia Naţională Anticorupţie şi Agenţia Naţională de Integritate.

Astfel, cu ocazia aniversării celor 10 ani de la înfiinţarea IACA, reiterând importanţa colaborării în eforturile comune la nivel global şi regional, România a depus candidatura domnului Silviu Ioan POPA pentru poziţia de membru al Consiliului Guvernatorilor. Alegerile au avut loc în cadrul Adunării Părţilor IACA de la Viena, candidatul român urmând să exercite mandatul în perioada 2021-2024.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.